Prima pagină » Cum sa gasiti puterea interioara prin practici spirituale

Cum sa gasiti puterea interioara prin practici spirituale

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Cum sa gasiti puterea interioara prin practici spirituale

Cum sa gasiti puterea interioara prin practici spirituale

Nimeni nu s-a nascut invata si nimeni nu s-a nascut cu un parcurs predefinit insa mai toata lumea pe care o vedeti in media sau pe diverse platforme a avut anumite momente de impas sau de incertitudine in ceea ce priveste viata lor si rolul lor. Mai toate persoanele din aceasta categorie insa au stiut sau au reusit sa depaseasca acel moment, sa traga unele invataminte si sa mearga mai departe. Putem sa rezumam insa acest aspect in cateva cuvinte, si anume in gasirea puterii interioare si folosirea acesteia pentru a depasii un anumit moment.
Puterea interioara este o abilitate deosebit de importanta care ne ajuta sa depasim provocarile vietii si sa ne indeplinim obiectivele personale si profesionale. Practicile spirituale pot fi o modalitate excelenta de a ne ajuta sa gasim puterea interioara si sa ne dezvoltam abilitatile de autodisciplina, concentrare si rezistenta mentala. Pentru a gasii puterea interioara putem sa apelam la:

 • Meditatie. Meditatia este o practica veche si larg recunoscuta pentru a ajuta oamenii sa isi gaseasca puterea interioara. In timpul meditatiei, va veti concentra asupra respiratiei si veti incerca sa va eliberati de gandurile si emotiile negative. Aceasta practica va va ajuta sa va imbunatatiti capacitatea de a va concentra si de a va elibera de stres.
 • Yoga. Yoga este o forma de exercitii fizice si mentale care implica o serie de pozitii, respiratie si meditatie. Yoga ne poate ajuta sa ne imbunatatim flexibilitatea, puterea musculara si capacitatea de concentrare. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii.
 • Mindfulness. Mindfulness-ul este o practica care ne ajuta sa fim prezenti in momentul prezent si sa ne concentram pe ceea ce se intampla acum. Aceasta practica poate fi utila pentru a ne ajuta sa ne concentram asupra obiectivelor noastre si sa evitam distragerile.
 • Cum sa gasiti puterea interioara prin practici spirituale1Rugaciunea. Rugaciunea poate fi o modalitate eficienta de a ne conecta cu o putere mai mare si de a gasi puterea interioara prin incredere in aceasta putere mai mare. Rugaciunea ne poate ajuta sa ne simtim mai linistiti si mai increzatori in propriile noastre abilitati.
 • Lectura de texte spirituale. Citirea textelor spirituale poate fi o modalitate eficienta de a ne ajuta sa ne gasim puterea interioara. Textele spirituale ne pot ajuta sa ne concentram asupra obiectivelor noastre si sa gasim intelepciune si inspiratie pentru a depasi provocarile vietii.
 •  Participarea la comunitatea spirituala. Participarea la o comunitate spirituala poate fi o modalitate excelenta de a ne ajuta sa gasim puterea interioara. Acest lucru ne poate oferi un sentiment de conexiune si sustinere din partea altor oameni care impartasesc aceleasi valori si interese ca si noi.
 • Vizualizarea. Vizualizarea este o practica prin care ne putem imagina atingerea obiectivelor noastre si crearea unui viitor pozitiv pentru noi insine. Aceasta practica ne poate ajuta sa ne concentram asupra lucrurilor pe care le dorim si sa ne dezvoltam capacitatea de a ne vizualiza succesul.
 • Gradina interioara. Gradina interioara este o metafora pentru spatiul linistit si sigur din interiorul nostru. Aceasta practica ne poate ajuta sa ne conectam cu partea noastra interioara si sa ne simtim mai calmi si mai increzatori in propriile noastre abilitati.
 • Exercitii de respiratie. Exercitiile de respiratie pot fi o modalitate excelenta de a ne ajuta sa ne relaxam si sa ne concentram. Aceste exercitii ne pot ajuta sa ne imbunatatim capacitatea de a ne controla respiratia si sa ne eliberam de stres si anxietate.
 • Scrierea jurnalului. Scrierea jurnalului poate fi o modalitate eficienta de a ne ajuta sa ne concentram asupra obiectivelor noastre si sa ne dezvoltam puterea interioara prin auto-reflectie. Prin scrierea jurnalului, ne putem explora gandurile si emotiile noastre si putem dezvolta o intelegere mai profunda a propriilor noastre nevoi si aspiratii.

Dezvoltarea puterii interioare

 • Utilizarea ritualurilor de sporire a puterii interioare. Ziua este la fel de lunga pentru toti dintre noi insa unii oameni au anumite moduri prin care isi focalizeaza energia interioara astfel incat sa isi focalizeze mintea pentru a putea depasii orice obstacol din ziua respectiva. Unele ritualuri matinale pot fi realizate in jurul tehnicilor de vizualizare sau a incantantiilor insa putem vorbi chiar si despre alergare dimineata si pe urma un mic dejun copios.
 • Intelegerea propriilor alegeri. Trebuie ca fiecare dintre noi sa realizeze faptul ca alegerile pe care le facem sunt cele care ne definesc si care ulterior vor ajunge sa fie experienta personala. Aceste experiente insa tin de modul in care le percepem si cum le categorisim, astfel fiecare lucru care se intampla poate sa fie considerat ca fiind un eveniment pozitiv pentru ca ne invata cate ceva. Nu doar alegerile insa conteaza ci si modul in care ne asumam responsabilitatea pentru propriile decizii sau propriile optiuni.
 • Cum sa gasiti puterea interioara prin practici spirituale2Ridicarea satndardelor. Puterea interioara este cea care ne ajuta sa ne atingem unele obiective insa problema pentru foarte multe persoane este ca odata ce au ajuns intr-un punct, se complac in in acea pozitie si raman acolo. Avand cerinte mai mari, veti capata in timp si o putere interioara mai mare iar in acest fel veti putea sa depasiti mai usor viitoare obstacole. Tehnica de coaching este cea care poate sa ajute foarte multe persoane sa isi dezvolte puterea interioara.
 • Identificarea scopului. Existenta unui scop este ceea ce scoate tot ceea ce este mai bun din multe persoane si este legat de nevoile pe care acestea le au. Atingerea unui scop va face cu siguranta sa aveti o mult mai buna parere despre voi si ulterior veti avea si o putere interioara sporita. Va puteti gandi la momentul in care poate ati vrut sa realizati ceva pentru voi sau pentru cineva apropiat si la cat de bine v-ati simtit dupa ce ati facut acest lucru.
 • Transformati ”poate” in ”trebuie”. Directionarea energiei nu trebuie sa fie de maniera ,, poate ar trebuii sa fac ceva ”, directionarea energiei interioare si folosirea puterii interioare trebuie sa fie de genul ,,trebuie sa fac si o sa fac ceva”. Modul de organizare trebuie sa fie pentru obiective importante si esentiale si nu trebuie sa va pierdeti timpul cu orice lucruri.
 • Trecutul este trecut. Atunci cand aveti ceva de planificat nu trebuie sa o faceti cu gandul la trecut pentru ca in felul acesta nu veti ajunge acolo unde va doriti. Aceasta metoda si aceasta tehnica poate face diferenta intre cei care au succes si ceilalti, intrucat cei care raman ancorati in trecut nu vor putea depasii ceea ce au in fata lor si se vor rafugia in unele amintiri mai placute si la cat de bine era atunci. Trebuie sa taiati acea sfoara si sa incetati sa va lasati trasi inapoi, iar o gandire pozitiva si optimista va ofera un plus de putere interioara pentru ceea ce aveti de facut.
 • Focusati-va. Focalizarea este elementul esential pentru a ajunge unde va doriti. Odata ce aveti stabilit un scop sau un obiectiv energia voastra va curge spre implinirea acestuia de aceea trebuie sa stabiliti acest lucru cat mai repede. Folosirea acestei tehnici va ajuta sa fiti concentrati si va face ca micile probleme sau experiente neplacute sa devina nesemnificative.
 • Setativa mintea. Gestionarea energiei interioare si setarea gandurilor spre succes poate fi ultimul pas pe care sa il faceti. Puteti sa va creati o rutina in ceea ce priveste modul de gandire si modul in care sa reactionati atunci cand poate va revin unele ganduri care sa va demoralizeze. Setarea mintii poate fi facuta si cu ajutorul unor expresii pe care sa le folositi si care sa va ajute si sa va consolidati si sa va imbunatatiti puterea interioara. Cateva expresii pe care sa le folositi pot fi:

„Sunt suficient de puternic pentru a face fata oricarei situatii.”

 • „Am incredere in mine si in abilitatile mele.”
 • „Ma concentrez pe ceea ce pot controla si las deoparte ceea ce nu pot controla.”
 • „Nu renunt niciodata la visurile mele, indiferent cat de dificil pare sa le ating.”
 • „Imi ascult intuitia si imi urmez inima.”
 • „In fata obstacolelor, gasesc intotdeauna o solutie.”
 • „In fiecare zi ma imbunatatesc si cresc in putere si intelepciune.”
 • „Imi accept greselile si le folosesc pentru a creste si a invata.”
 • „Sunt recunoscator pentru toate lucrurile bune din viata mea si le apreciez din toata inima.”
 • „Ma concentrez pe ceea ce este important pentru mine si imi fac prioritatea sa traiesc viata intr-un mod autentic si plin de sens.”

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult