Prima pagină » Cum sa cureti si sa pastrezi obiectele si bijuteriile din argint

Cum sa cureti si sa pastrezi obiectele si bijuteriile din argint

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Cum să cureți și să păstrezi obiectele și bijuteriile din argint banenr

Cum să cureți și să păstrezi obiectele și bijuteriile din argint


Dacă ai în cutia de bijuterii piese din argint pe care nu le porți foarte des, probabil că ai observat la ultima verificare că nuanța acestora s-a modificat. Din cauza expunerii la aer argintul suferă o reacție chimică care ia din strălucirea metalului și oferă în schimb o nuanță oxidată. Astăzi te vom ajuta să afli cum să le redai strălucirea și cum să ai grijă de bijuteriile și obiectele tale din argint pentru a te bucura de aspectul lor cât mai mult timp.
 
          De ce se înnegrește argintul?
Înainte de a vorbi despre curățarea argintului, trebuie să înțelegi de ce acesta se înnegrește. Bijuteriile pe care le deții și care se vând în comerț sunt realizate în general din argint 925, după cum poți vedea pe inscripția din interiorul acestora. Asta înseamnă că ai de-a face cu un aliaj compus din 92.5% argint și 7.5% cupru sau alte metale similare, care să facă compoziția maleabilă.
 
Înnegrirea argintului, numită și oxidare, este cauzată de expunerea bijuteriilor la oxigenul sau la particulele de sulf din aer. Așadar, ai de-a face cu un proces perfect normal, care poate fi remediat sau anticipat, dacă oferi obiectelor tale din argint o îngrijire propice.
 
           Cum să previi oxidarea argintului?
Oxidarea nu este obligatorie pentru fiecare obiect din argint pe care îl deții. Există câteva trucuri care să prevină acest fenomen:
Cum să cureți și să păstrezi obiectele și bijuteriile din argint1·      Poartă bijuteriile din argint cât mai des, deoarece uleiurile care se află în mod natural în piele vor menține metalul strălucitor.
·      Înlătură-ți bijuteriile atunci când faci curățenie în casă, la duș sau atunci când lucrezi cu substanțe corozive, precum clorul, deoarece toate acestea pot afecta calitatea și aspectul metalului.
·      Pune-ți bijuteriile doar după ce te-ai dat cu loțiune de corp, deodorant sau parfum și nu înainte, pentru ca substanțele conținute în aceste produse să nu interacționeze cu proprietățile argintului.
·      Ferește bijuteriile din argint de lumina directă a soarelui, de apa de mare sau cea din piscină.
 
           Cum să cureți obiectele și bijuteriile din argint?

Bijuteriile oxidate din argint nu sunt o cauză pierdută. Pentru a le reda frumusețea vei avea nevoie de o lavetă pentru curățarea bijuteriilor din argint și o soluție specială pentru curățat bijuterii din argint. Tot ce trebuie să faci este să pui bijuteriile în coșulețul din plastic și să le introduci în soluție. Acestea se mențin astfel câteva secunde, timp în care îți recomandăm să rotești de câteva ori coșul. La final clătește bijuteriile bine, pentru a elimina orice urmă de soluție de pe suprafața acestora. Folosește laveta pentru a le usca și a le oferi strălucire.
 
Cum să cureți și să păstrezi obiectele și bijuteriile din argint 2Dacă ai bijuterii sau obiecte din argint decorate cu pietre semiprețioase, perle sau email, îți recomandăm să apelezi la o soluție special concepută pentru acestea. Pe site-ul nostru poți găsi o întreagă gamă de produse destinată curățării și îngrijirii argintului, aurului și a bijuteriilor decorate cu pietre semiprețioase, dintre care să alegi.
 
           Cum să păstrezi obiectele și bijuteriile din argint?
Pentru a împiedica procesul de oxidare, îți recomandăm să îți păstrezi bijuteriile în recipiente bine închise, de preferat în punguțe sau săculeți individuali. Ai grijă ca locul în care le depozitezi să fie unul întunecos și răcoros, departe de lumina directă a soarelui sau umiditate. Evită să pui bijuteriile în cutii din carton, hârtie sau umplute cu bumbac, deoarece aceste materiale pot conține urme de sulf.
 
Bijuteriile și obiectele din argint au un farmec și o eleganță aparte. Nu uita să ai grijă de ele și să le cureți cu produsele adecvate!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult