Prima pagină » Cartile de tarot – Mic ghid pentru incepatori

Cartile de tarot – Mic ghid pentru incepatori

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Cărțile de tarot - Mic ghid pentru începători

Cărțile de tarot – Mic ghid pentru începători

Înainte de a învăța despre semnificația cărților de tarot, primul pas ar fi să înveți care sunt elementele de bază. Citirea tarotului este o practică veche de veacuri. Pentru această practică se folosește un pachet de 78 de cărți ca și unealtă pentru prezicere. Aceasta este arta de a practica descoperirea cunoașterii ascunse sau a intuiției neobișnuite prin intermediul mesajelor divine. Interpretarea cărților de tarot poate fi folosită ca răspuns la o multitudine de întrebări de către aceia care au învățat despre citirea tarotului sau care sunt conectați la pachetul lor de cărți.

Indiferent dacă citirea cărților de tarot este realizată pentru propria persoană sau pentru alte persoane, simbolismul și poveștile care intervin împreună cu pachetul de cărți de tarot sunt menite să ofere o reacție a subconștientului pentru a face legături care nu pot fi observate sau vizibile în alt mod. Este important de subliniat faptul că prin cărțile de tarot nu se poate citi viitorul, fiind o modalitate de a reflecta, de a reacționa și de a răspunde conform citirilor făcute în cărțile de tarot. În continuare sunt descrise mai multe caracteristici ale cărților de tarot și posibilitatea de a folosi acest instrument.

Cărțile de tarot - Mic ghid pentru începători 1Ce sunt cărțile de tarot?
Fiecare carte din pachetul de cărți de tarot are propria sa imagine, iar întregul pachet de cărți de tarot este împărțit în două categorii: Arcana Majoră și Arcana Minoră. Arcana Majoră constă din 22 de cărți, având numere de la 0 la 21. Aceste cărți spun pe scurt povestea vieții într-un mod arhetipal.

Arcana Minoră constă din 4 elemente, și anume foc, aer, apă și pământ. Acestea sunt reprezentate de baghete, săbii, cupe și pentacule. Nmărătoarea acestora începe de la as până la 10 și trece prin patru cărți de curte regală (pag, cavaler, regină și rege). Arcana Majoră se spune că reprezintă evenimentele majore care aduc schimbări semnificative în viață. De cealaltă parte, Arcana Minoră de cele mai multe ori reprezintă oameni, sentimente și întâmplări de zi cu zi.

Scurtă istorie a tarotului
Cărțile de tarot sunt considerate a fi originare din secolul al XV-lea din Europa, mai exact din Italia și pachetul de cărți original se numea Tarochhi. Aceste cărți au devenit tot mai cunoscute în țările europene după momentul în care francezii au cucerit Milano și Piemontul la sfârșitul secolului al XV-lea. Arcana Majoră era confecționată și pictată pentru familiile înstărite, incluzând aici pachete de cărți create pentru familia Visconti din Milano. Practic se poate spune că tarotul are o vechime de peste 500 de ani.

Diferența dintre cărțile de tarot și cărțile oracol
Cărțile de tarot sunt întotdeauna 78 la număr și sunt parte din Arcana Majoră (22 de cărți), respectiv Arcana Minoră (56 de cărți). Cărțile trebuie incluse în patru categorii diferite. De cealaltă parte, cărțile oracol sunt folosite în mod similar, pentru a fi un instrument de proprie reflecție, însă au mai puține reguli care trebuie urmate. Un pachet de cărți oracol poate include cărți în orice număr și cărți având diferite semnificații.

Cum poți învăța să citești cărțile de tarot?
Tarotul ca și instrument pentru prezicere este menit a oferi claritate persoanei pentru care este făcută citirea. Fie că citirea este făcută pentru propria persoană, fie că citești tarotul pentru altcineva, fie că cineva citește pentru tine tarotul, pentru a învăța să citești cărțile de tarot trebuie să începi să înțelegi care este înțelegerea din spatele fiecărei cărți din pachet. Dincolo de simpla idee de a învăța ce cuvinte să folosești pentru a pune împreună frazele privind citirea cărților de tarot, însemnătatea individuală a fiecărei cărți va acționa asemenea unui ghid pentru citirea mesajelor transmise de cărțile de tarot.

Cărțile de tarot - Mic ghid pentru începători 2Care sunt mesajele răspândite de cărțile de tarot?
Aspectul cărților de tarot pe care le afișezi, numite cărți de tarot etalate, au diferite semnificații și mesaje. Afișarea lor într-o ordine specifică și fiecare plasare are propria înțelegere. Există două plasări foarte comune în cărțile de tarot, după cum urmează:

Trecut, prezent, viitor – este o afișare de trei cărți în cadrul căreia cărțile sunt plasate astfel: cea din stânga reprezintă energia trecutului, cartea din mijloc reprezintă ceea ce se întâmplă în prezent, iar cartea dinspre dreapta reprezintă energia viitorului.

Crucea Celtică – O afișare de 10 cărți care începe cu două cărți extrase din mijlocul pachetului de cărți plasate una peste alta. Primele două cărți reprezintă (1) concentrarea asupra persoanei pentru care se face citirea și (2) ce susține sau împiedică focalizarea pe prezent.

Ulterior cărțile sunt plasate în ordinea acelor de ceasornic în jurul acestor două cărți centrale, începând cu partea din jos, apoi stânga, deasupra, și în cele din urmă în dreapta. Însemnătatea acestor cărți amplasate astfel se referă la subconștient (partea din jos), trecutul recent sau evenimentele care au condus la acest moment (stânga), drumul spre evoluția înaltă sau destin (deasupra) și ceea ce se află înainte sau viitorul apropiat dacă rămâi pe drumul pe care ești la momentul actual (dreapta).

Urmează extragerea a patru cărți în partea dreaptă a acestei zone centrale din partea de jos înspre partea de sus. Aceste cărți sunt: subiectul, adică persoana pentru care se face citirea și energia acestuia; energia din exterior și influențele și/sau mediul de care aparține subiectul; speranțele și visele acestui; rezultatul final.

Cei mai mulți dintre cititori vor spune că plasările sau afișările pentru destin sau poteca superioară și pentru rezultatul final pot fi schimbate între ele dacă subiectul dorește să își urmeze intuiția pentru a continua, din vreme ce destinul este cel mai bun rezultatul posibil și rezultatul final este ceea ce se întâmplă în baza punctului culminant al altor cărți și al circumstanțelor acestor cărți.

Atât începătorii și profesioniștii care apelează la aceste două afișări sau citiri în cărțile de tarot, dar și munca lor, reprezintă o bază solidă pentru acele persoane care învață să citească în cărțile de tarot. Deprinderea elementelor de bază în citirea cărților de tarot este esențială înainte de a deveni creativ și de a defini propriul stil de a citi cărțile de tarot. Acest mod de citire personalizată cu siguranță că va veni cu trecerea timpului, odată cu practica și odată cu acumularea de experiență!

Cărțile de tarot - Mic ghid pentru începători 3Care sunt cele mai puternice cărți de tarot?
Fiecare dintre cele 78 de cărți de tarot dețin o importanță sepcifică pentru fiecare persoană care interpretează aceste cărți. Cele 22 cărți din Arcana Majoră se spune că sunt reprezentative pentru schimbările majore și semnificative din viață, în vreme ce cărțile din Arcana Minoră, 56 la număr, sunt mai importante pentru a indica emoții, oameni și experiențele zilnice.

Din acest motiv se poate spune că acele cărți din Arcana Majoră sunt mai degrabă folosite drept cărți mai puternice. În continuare sunt amintite semnificațiile de bază în cazul unor dintre cărților de tarot, semnificații care te pot ajuta să iei decizia cu privire la care dintre aceste cărți are o semnificație mai mare pentru tine.

Nebunul – este prima carte a tarotului și semnifică începutul sau sfârșitul oricărui lucru, o schimbare rapidă care necesită act de credință. Cartea reprezentând Nebunul, uneori numită Idiotul, reprezintă posibilitățile infinite și potențialul, ceea ce nici o altă carte nu ar putea reprezenta cu mare acuratețe.

Forța – această carte s-ar putea traduce prin putere și forță interioară, fiind una dintre cărțile care cere persoanei pentru care se face citirea cărților să ajungă la un nivel foarte profund în rezervele de putere și să avanseze astfel încât să depășească orice lucru apare în calea persoanei respective.

Soarele – cea mai fericită carte din pachetul de tarot, această carte reprezintă pozitivitate și optimism. Fără nici cel mai mic dubiu, atunci când această carte este extrasă semnifică faptul că înainte stă un viitor strălucitor.

Moartea – Semnificația acestei cărți de tarot vizează începuturi pozitive, uneori faptul că o nouă viață este pe cale să înceapă prin faptul că altceva este pe cale să se încheie. Chiar dacă rareori semnifică moartea fizică, această carte poate fi un semn cu privire la un sfârșit care se poate întâmpla și să conducă înspre un nou început pentru persoana pentru care se face citirea. Acesată carte reprezentând renașterea din propria cenușă precum pasărea Phoenix, arhetip important și foarte puternic, este ceva ce nu poate fi evitat de-a lungul vieții. Odată ce moartea este îmbrățișată, poate acționa ca un puternic catalizator pentru schimbare și transformare.

Lumea – Atunci când această carte este extrasă din pachetul de cărți de tarot, este bine de știut faptul că există o menire incontestabilă de plenitudine privind persoana pentru care se face citirea. Această carte simbolizează faptul că ciclul s-a încheiat și că totul este foarte bine pentru persoana pentru care sunt citite cărțile. Simbolistica acestei cărți reprezintă pauza dinaintea capitolului următor, un moment important în sine și de obicei reprezintă împlinirea, atingerea obiectivului, succesul și posibilitățile nelimitate care pot să apară de oriunde.

Acestea sunt o parte dintre cele mai importante cărți folosite în citirea tarotului, cărți care împreună cu celelalte din pachetul cărților de tarot pot ajuta la trezirea unor reacții și legături cu subconștientul fiecărei persoane pentru care se face o astfel de citire de tarot.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult