Prima pagină » Care este semnificatia cartilor de tarot

Care este semnificatia cartilor de tarot

de contact@kristale.ro
20 minutes Citeste

Care este semnificația cărților de tarot

Care este semnificația cărților de tarot

Cu toate că societatea modernă a evoluat foarte mult la nivel de tehnologie, și în prezent oamenii își doresc cumva să prevadă sau să afle ce urmează să se întâmple în viața lor, la ce să se aștepte și cum să ia anumite decizii cu privire la viața lor. Această dorință și curiozitate datează de multe veacuri, iar cărțile de tarot sunt folosite de secole pentru a oferi anumite răspunsuri și dezvăluiri cu privire la fragmente ale viitorului.

Semnificația cărților de tarot din Arcana Majoră
Arcana Majoră conține 22 de cărți de tarot, cărți a căror semnificație vizează informații foarte importante legate de meditație și de lecțiile de viață care trebuie învățate de persoana pentru care se realizează citirea în cărțile de tarot. Există abordări prin care aceia care citesc în cărțile de tarot apelează doar la cărțile din Arcana Majoră pentru a se concentra asupra aspectelor importante și a nu se încurca în detalii mai puțin importante oferite de cărțile din Arcana Minoră.

Semnificația cărților din Arcana Majoră depinde atât de fiecare carte extrasă din pachetul cărților de tarot, cât și de poziția cărții pe masă. Să vedem în continuare care este semnificația fiecărei cărți de tarot din Arcana Majoră.

Nebunul (0) – Atunci când este plasat în poziție firească, cartea reprezentând Nebunul are semnificația unor noi începuturi, dar și inocență și spontaneitate. În situația în care Nebunul este afișat din pachetul de cărți cu susul în jos, atunci semnificația Nebunului poate fi aceea de nebunie, insecuritate și de asumare a unor riscuri nepotrivite.

Magicianul (1) – Este o carte care simbolizează în general puterea, inspirația, creativitatea, magia și importante resurse interioare. De cealaltă parte, dacă cartea Magicianului este întoarsă, atunci vorbim despre manipulare, indecizie sau slăbiciune la nivel de caracter.

Marea Preoteasă (2) – Atunci când această carte din Arcana Majoră este afișată în poziție dreaptă, semnificația este aceea a unei intuiții puternice, a divinității feminine și de nevoie în accesarea subconștientului. Cartea aceasta aflată în poziție întoarsă semnifică absența abilităților intuitive și rigiditate în gândire.

Împărăteasa (3) ¬¬– Este o carte care în poziție normală transmite ideea de abundență, feminitate, armonie și fertilitate, în vreme ce atunci când este în poziție inversată, cartea semnifică dependențe toxice față de alte persoane, o neglijență exagerată și anumite blocaje în procesul creativ.

Împăratul (4) – Cartea Împăratului este aceea care în poziție firească transmite ideea de autoritate, structură și figură paternă, pe când atunci când este întoarsă invers, cartea are semnificația unui conflict cu o persoană de sex masculin, lipsa controlului sau regresul în anumite aspecte ale vieții.

Marele Preot (5) – Vorbim despre o carte a cărui mesaj transmite nevoia de a învăța o lecție de către persoana pentru care se face citirea în cărți, dar și faptul că înțelepciunea persoanei respective va spori. De cealaltă parte, dacă această carte este scoasă din pachetul de cărți întoarsă, atunci simbolul Marelui Preot este acela al fanatismului și/sau al înșelăciunii.

Îndrăgostiții (6) – Cartea aceasta vine cu simbolistica iubirii și armoniei în cuplu atunci când este în poziție firească. În poziție inversă, cartea simbolizează o deziluzie în iubire sau chiar singurătatea.

Faetonul sau Carul (7) – În linii mari, această carte transmite ideea unui motiv frecvent întâlnit pentru a pune în prim plan determinarea sau controlul asupra unor situații specifice. Dacă această carte este întoarsă, atunci semnificația cărții vorbește despre indecizie și despre incapacitatea de a gestiona situațiile cu adevărat dificile.

Care este semnificația cărților de tarot 1Forța (8) – Carte de tarot care simbolizează curajul, puterea și influența asupra celorlalte persoane din jurul tău. Atunci când această carte este întoarsă cu susul în jos, semnificația cărții este aceea a lipsei de energie interioară și neîncrederea în propria persoană.

Eremitul (9) – Este o carte care simbolizează introspecția, singurătatea și așteptarea. Dacă această carte este extrasă cu susul în jos, atunci vorbim despre o carte în care Eremitul anunță posibilitatea unei perioade mai proaste, la izolare sau chiar la o perioadă de singurătate nedorită.

Roata Norocului (10) – După cum îi spune și denumirea acestei cărți, vorbim despre un element care simbolizează norocul și întâlnirea cu karma, atunci când cartea este într-o poziție firească. Dacă este întoarsă, cartea transmite mesajul atragerii ghinionului sau neîmplinirea ciclurilor karmice.

Dreptatea (11) – Vorbim despre o carte de tarot care atunci când este în poziție firească transmite mesajul justiției, a ieșirii adevărului la suprafață. În cazul în care cartea este cu susul în jos când este extrasă din pachet, semnificația se referă la iritabilitate și la nedreptate.

Spânzuratul (12) – Carte de tarot care în poziție firească vorbește despre semnificația sacrificiului, apariția unor schimbări importante în viață, luarea unui moment de pauză sau apariția unor perspective complet neașteptate. Dacă această carte este întoarsă, simbolizează întârzieri și apariția dificultăților în viață.

Moartea (13) – Carte care vine cu mesajul că anumite aspecte din viața subiectului pentru care se face citirea este pe cale să se încheie. Semnificația acestei cărți de tarot este aceea de anunțare a unui final de ciclu în viață și de renaștere. Dacă se află în poziție firească vorbim despre o carte de tarot care transmite că urmează să apară transformări și schimbări în bine, dar dacă poziția cărții este inversată, atunci semnificația este aceea a unui sfârșit dureros sau al rezistenței în fața schimbării.

Cumpătarea sau Echilibrul (14) – Această carte din Arcanele Majore simbolizează generozitatea și capacitatea de a evita conflictele cu foarte mult tact. Atunci când cartea este inversată, semnificația cărții este aceea a instalării dezechilibrului în viața persoanei pentru care se face citirea cărților de tarot.

Diavolul (15) – Carte care simbolizează sexualitatea, dependențele sau atașamentele atunci când este în poziție firească. Extrasă în poziție inversă, cartea aceasta transmite ideea de detașare și de explorare a acelor idei sau gânduri întunecate.

Turnul (16) – Carte de tarot care amintește de apariția unor schimbări bruște sau de trezirea la realitate. Uneori chiar vorbește despre haos. În situația în care cartea este extrasă cu susul în jos, semnificația este aceea de ruină și de durere.

Steaua (17) – Este o carte care transmite ideea și mesajul speranței, simbolizând spiritualitatea și reînnoirea atunci când este extrasă în poziție firească. Dacă este extrasă invers, atunci vorbim despre o carte de tarot în care semnificația este aceea a lipsei de speranță și a disperării.

Luna (18) – Dacă pentru majoritatea cărților de tarot este de dorit ca fiecare carte să fie extrasă în poziție firească, Luna este acea carte de tarot pe care mulți și-o doresc să fie extrasă cu susul în jos. Iar acest lucru prin prisma faptului că atunci când este inversată, cartea de tarot reprezentând Luna semnifică renunțarea la frici și renunțarea la reprimarea emoțiilor. De cealaltă parte, descoperită în poziție firească, cartea semnifică iluziile, fricile și anxietățile persoanei pentru care se face citirea în cărțile de tarot.

Soarele (19) – Este o carte care vorbește despre vitalitate, căldură și despre pozitivitate. Dacă simbolul Soarelui este inversat atunci când cartea este descoperită, se poate spune că semnifică un semn al optimismului exagerat, poate chiar al unui conflict la nivelul copilului interior.

Judecata (20) – Cartea Judecății atunci când este în poziție firească simbolizează faptul că anumite schimbări sunt inerente și faptul că anumite decizii importante trebuie sau sunt luate. Dacă este întoarsă, cartea acestea vorbește despre îndoieli și autocritică distructivă.

Lumea (21) – Cea din urmă carte din Arcanele Majore, Cartea Lumii, este simbolul care anunță călătorii sau ducerea la bun sfârșit a unei misiuni pentru persoana pentru care se citesc cărțile de tarot. În același timp vorbim despre o carte ce simbolizează încheierea sau sfârșitul unei experiențe. În cazul în care Cartea Lumii apare inversată, atunci vorbim despre întârzieri.

Semnificația cărților din Arcana Minoră
În cadrul Arcanei Minore se regăsesc 56 de cărți, menirea acestora fiind aceea de a dezvălui celui pentru care se face citirea tarotului aspecte sau întâmplări mai puțin importante sau mărețe din viață. Cărțile din Arcana Minoră sunt împărțite la rândul lor în alte patru categorii, acestea fiind denumite tradițional ca bâte, cupe, monede și spade.

În citirea cărților de tarot, Arcanele Minore sunt recomandate a fi folosite pentru a identifica sau pentru a oferi soluții la anumite probleme cotidiene din viața persoanei pentru care se face citirea în cărți. În continuare este evidențiată semnificația cărților din Arcana Minoră.

Bâtele sunt cărți a căror semnificație se referă la creativitate, evoluție sau la progres, fiind cărți ale acțiunii. Cupele sunt acele cărți de tarot care simbolizează emoția și care se referă la vise, plăceri sau la împlinirile din plan sentimental. Spadele sunt acea categorie de cărți de tarot din Arcana Minoră care de cele mai multe ori sunt etalate pentru lideri prin prisma semnificației lor care vorbește despre curaj, autoritate sau ambiție. Cărțile reprezentate de monede simbolizează bogăția materială și de cele mai multe ori reprezintă sănătatea și abundența materială.

La rândul lor, fiecare dintre aceste categorii de cărți din Arcana Minoră sunt regăsite în mai multe variante, fiecare având diferite semnificații.

Care este semnificația cărților de tarot 2Cărțile de cupe din Arcana Minoră
Așii de cupă simbolizează noile începuturi, crearea unei legături romantice, creativitate și pot chiar prezice venirea pe lume a unui bebeluș. Doi de cupe simbolizează iubirea, sufletele pereche, parteneriatul divin, crearea unor prietenii foarte strânse, uniune, armonie perfectă sau sentimentul de parteneriat. Trei de cupe semnifică nunțile, sărbătorile, colaborările sau reconcilierea într-o relație din trecut. Patru de cupe semnifică melancolia, lipsa de interes, comparația sau o mare trezire. Cinci de cupe simbolizează jale, pierdere, tristețe, durere emoțională.

Șase de cupe simbolizează conexiunile cu viața trecută, nostalgie, bucuria de copil, reîntoarcerea unei persoane din trecut, amintiri, reunire, bunătate, ușurință sau simplitate. Șapte de cupe semnifică iluzia, decepția, nevoia unei decizii, discernământul în anumite situații, indecizie, idei și inspirație până la copleșire. Opt de cupe transmite mesajul de a lăsa o situație în urmă, îndepărtarea de ceva care te seacă din punct de vedere emoțional, momentul pentru o schimbare, despărțiri sau nevoia de a lua o pauză. Nouă de cupe semnifică îndeplinirea dorințelor, parteneriate fericite, lăcomie, vise materializate sau satisfacție. Zece de cupe are semnificația unor relații de lungă durată, construirea unei familii sau a casei, povești cu final fericit sau lucruri care se încheie mai bine decât te-ai așteptat.

Pajul de cupe exprimă sentimentele adevărate, afecțiune, inocență, mesaje romantice care urmează să ajungă sau mesaje pozitive care urmează să ajungă. Cavalerul de cupe este o carte care semnifică un admirator romantic, urmarea inimii, folosirea discernământului pentru anumite lucruri complicate sau vorbirea frumoasă. Regina de cupe exprimă viziunea psihică, disponibilitatea față de emoții copleșitoare sau profunde, melancolie sau mesaje intuitive care urmează să fie primite pentru clarificarea viitorului. Regele de cupe transmite mesajul de claritate, echilibru emoțional, intuiție, maturitate emoțională și devotament.

Cărțile de bâte din Arcana Minoră
Asul de bâte semnifică un nou început, un viitor strălucitor, un nou început sau fomarea unei noi familii ori prezicerea unui bebeluș care urmează a fi conceput sau născut. Doi de bâte este o carte a cărei semnificații ne vorbește despre parteneriat, renunțarea la trecut pentru a merge înainte cu a nouă decizie, colaborare, avansare sau lăsarea în urmă a ceva. Trei de bâte semnifică manifestare, vechi semințe care au fost plantate și care urmează să aducă roade, răbdare, explorarea lumii, călătorii sau apariția unor oportunități. Patru de bâte simbolizează căsătoria, construirea unei case, alinierea la propria cale sau la propriul scop, conexiunea cu oamenii potriviți, sentimentul de apartenență, potrivirea la frecvența a ceea ce îți dorești în viață. Cinci de bâte este o carte care simbolizează competiția, conversațiile pe bază de argumente, conflictul, contradicțiile altor persoane cu privire la ideile pe care le-ai împărtășit sau rezistență.

Șase de bâte simbolizează victoria, sărbătorirea, sentimentul de admirație din partea altora, atingerea obiectivelor, momente de glorie, aroganță. Șapte de bâte simbolizează curajul, protejarea onoarei, negocierea, defensiva, comunicarea eronată, situațiile dificile. Pentru cartea reprezentând opt de bâte vorbim despre simbolistică referitoare la comunicare, călătorie, schimbări rapide, vitalitate sau informații care să anunțe schimbarea cursului vieții. Nouă de bâte simbolizează blocaje, întârzieri, nevoia de a avea controlul, testarea credinței, boală sau accidentări. Zece de bâte semnifică oboseală, stres, muncă dificilă, împlinire, finalizarea unui proiect dificil, finalizarea unui ciclu care durează foarte mult sau finalizarea obligațiilor și a responsabilităților.

Pajul de cupe semnifică începerea unei călătorii, entuziasm, curaj, învățături spirituale sau oportunități educaționale, impulsivitate sau idei noi. Cavalerul de bâte ne vorbește despre putere, pasiune, energie, aventură, călătorii care urmează sau întâlnirea unei persoane care să ne ajute să ne deschidem ochii asupra unui nou mod de viață. Regina de bâte semnifică ambiția, încrederea, o femeie plină de dorință. La rândul său, cartea reprezentată de regele de bâte semnifică autoritate, schimbări care urmează, un viitor prosper sau de succes, un bărbat lider sau un bărbat care urmează să devină o persoană importantă pentru ceilalți.

Care este semnificația cărților de tarot 3Cărțile de monede din Arcana Minoră
Asul de monede semnifică noi oportunități în privința locului de muncă sau a banilor, a unei noi surse de venit, a investițiilor de succes, moștenirilor sau a unei afaceri. Doi de monede reprezintă o carte de tarot care aduce echilibru, eliberarea stresului, renunțarea la munca în exces, tranziție, suișuri și coborâșuri și susținerea în luarea unei decizii dificile. Trei de monede reprezintă o fundație solidă, colaborarea cu alte persoane, planificare și învățarea de la alte persoane. Patru de monede semnifică frica de pierdere, dorința de a nu împărtăși succesul sau câștigul financiar. Cinci de monede simbolizează sentimentul de a fi lăsat pe dinafară sau respins, sărăcie, noaptea neagră a sufletului, pierderea, lipsa de resurse, comparația cu ceea ce au alții.

Șase de monede simbolizează echilibrul, achitarea datoriilor, bunăstare împărtășită, dăruirea necondiționată, filantropie, sprijin, unitate și comunitate. Șapte de monede exprimă investiții sau investirea energiei/timpului în ceva sau pentru cineva, răbdare, începutul a ceva ce urmează să crească, angajament și stabilitate. Opt de monede reprezintă munca dificilă, muncă, disciplină sau monotonie. Nouă de monede reprezintă independența, găsirea unei nișe în care să activezi, antreprenoriat, prosperitate, libertate și înțelepciune. Zece de monede are drept semnificație bunăstare la nivel generațional, sume mari de bani, bogăție financiară neașteptată, securitate financiară, stabilitate și o viață de familie fericită.

Pajul de monede semnifică primirea de vești bune, abilitatea de a crește, învățarea de noi lecții de viață, setarea țelurilor și loialitate. Cavalerul de monede transmite mesajul de stabilitate, încredere, avansarea lentă în direcția corectă, dar și faptul că în cele din urmă se ajunge la prosperitate. Regina de monede este o figură maternă care va transmite ideea unui nou loc de muncă bine plătit sau o promovare la locul de muncă, siguranță financiară, opulență, lux sau petrecerea unui timp mai îndelungat pentru conectarea cu mintea, corpul și spiritul. Regele de monede simbolizează o energie matură și ancorată, care poate crea un imperiu, fiind un semn pentru un vârf al carierei sau al industriei în care activezi, dar în același timp semnifică prosperitate, disciplină, abundență și poziționarea astfel încât să poți dărui altora.

Care este semnificația cărților de tarot 4Cărțile de spade din Arcana Minoră
Asul de spade este simbol pentru contracte noi care urmează a fi semnate, noi gânduri sau idei care pot schimba cursul vieții, conectarea sau comunicarea cu noi oameni, claritate, adevăr sau inspirație pură. Doi de spade semnifică indecizia, confuzia, intersecția unor drumuri, comunicare deficitară sau luarea unor decizii dificile. Trei de spade vorbește despre inimi frânte, despărțiri, disperare, infidelitate, durere, respingere, triunghiuri amoroase sau sănătate precară. Patru de spade semnifică nevoia de odihnă înainte ca universul să te facă să te odihnești, o pauză strict necesară, odihnă, recuperare, vacanță, solitudine sau pace temporară. Cinci de spade se referă la mândrie, pierderi mari, înfrângere, suspiciune, gelozie sau credința unui om nerecunoscător în cercul tău de apropiați.

Șasele de spade semnifică mișcarea înspre lucruri sau persoane mai bune, vindecare, lăsarea unui trecut tumultous în urmă, îndrumare spirituală sau călătorie. Șapte de spade vine cu un mesaj referitor la decepții, minciună, manipulare, lipsă de onestitate, dușmani sau spionaj. Cartea opt de spade semnifică victimizare, anxietate, suferință care nu este necesară din cauza gândurilor prea multe, rușine. Nouăle de spade se referă la nopți nedormite, insomnii, disperare, anxietate, teamă, mediu stresant, angoasă mentală și experiențe care te fac să te întrebi despre propria persoană. Zece de spade semnifică încheierea unui ciclu, ruinare, dar și faptul că ceea ce a fost mai rău, a trecut.

Pajul de spade semnifică bârfa, curiozitate, rebeliune, examene, studiu, imaturitate sau nevoia de a evolua. Cavalerul de spade vorbește despre o figură agresivă, ajungerea imediată la concluzii, decizii luate în grabă. Regina de spade este o figură rece, cineva care și-a pus o armură, dar care sub această armură este de fapt o persoană foarte sensibilă. De asemenea poate simboliza divorț, amărăciune, o figură autoritară. Regele de spade semnifică o figură inteligentă, serioasă, cu atitudine regală, o cercetare în derulare, control asupra emoțiilor altcuiva, abilitatea de a gândi rațional în situații dificile, inventivitate sau gândire limpede atunci când situația o cere.

Folosirea cărților de tarot din ambele Arcane
Atunci când se face citirea în cărțile de tarot, este recomandată folosirea ambelor Arcane pentru a avea o citire cât mai completă și cât mai eficientă. Semnificația fiecărei cărți descoperite pe masă trebuie să fie transmisă atât prin prisma interpretării și intuiției cititorului în cărțile de tarot, cât și pe baza informațiilor oferite de persoana pentru care se face citirea, pornind de la aspectele care îi sunt acestuia dezvăluite prin descoperirea cărților de tarot etalate pe masă.

Conexiunea între cititorul în cărți și persoana căreia îi sunt citite cărțile este foarte importantă pentru obținerea celor mai bune rezultate. Din acest motiv trebuie ca atmosfera din camera unde se face citirea să fie relaxantă, plăcută și să ofere intimitate. Dacă vrei să începi să folosești cărțile de tarot pentru a afla mai multe despre viața ta sau pentru a oferi altora anumite fărâme de informații referitoare la prezent și la viitor, atunci este important să folosești corect semnificația fiecărei cărți din pachetul cărților de tarot.

De asemenea, dacă vrei să achiziționezi primul pachet de cărți pentru citirea tarotului, trebuie să știi că poți găsi astfel de cărți de tarot în oferta magazinului StoneMania.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult