Prima pagină » Zeitati populare in Feng Shui, Fuk Luk Sau

Zeitati populare in Feng Shui, Fuk Luk Sau

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Zeitati populare in Feng Shui, Fuk Luk Sau

Zeitati populare in Feng Shui, Fuk Luk Sau

  Nu se poate vorbi despre cultura si spiritualitatea orientala fara a se discuta despre Feng Shui insa nici de Feng Shui nu se poate discuta fara a avea in vedere cele trei zeitati populare. Fuk, Luk si Sau sunt considerati ca zeitati sau nemuritori ai culturii chinezesti si reprezinta prosperitatea, autoritate si longevitatea iar afisarea lor este asociata cu atragerea energiilor care sa va duca spre atingerea acestor lucruri. Trebuie insa de mentionat faptul ca aceste 3 simboluri trebuie instalate si pozitionate impreuna intrucat energia fiecaruia este legata de a celuilalt, adica longevitatea sau sanatatea va atrage dupa sine prosperitate iar ambele impreuna va ofera autoritate sau o pozitie dominanta.

 •  Fuk este considerat ca fiind zeitatea responsabila cu energiile pozitive norocului si bogatiei, este realizat cu o roba de culoare rosie, culoare care este legata la randul ei de cele doua elemente, si se pozitioneaza in dreapta lui Luk.

Zeitati populare in Feng Shui, Fuk Luk SauAceasta zeitate mai poate fi simbolizata si carand un manuscris care sa reprezinte la randul sau norocul si uneori mai poate fi simbolizat carand un copil ca si sombol al norocului mostenit.

•  Luk este zeitatea care se pozitioneaza tot timpul in centru si este simbolizat ca ducand cu el un lingou de aur si un sceptru, lucruri care pot fi asociate cu atingerea unui nivel ridicat de bunastare dar mai ales un nivel de autoritate. In cultura orientala persoanele care lucrau pentru curtea regala aveau un sceptru care le oferea si autoritate asupra celor cu care se intalneau iar asta este si rolul pe care il are statueta, de a insufla autoritatea asupra celor care il privesc sau de a atrage autoritate pentru cel care il detine.

•  Sau este zeitatea responsabila cu longevitatea sau sanatatea intrucat sunt legate impreuna si este simbolizat cu o sticla de nectar in mana sau uneori poate avea o piersica, fruct care este considerat ca sursa nemuririi in cultura orientala. Zeitate este usor de recunoscut intrucat aspectul este asemanator cu al unui batran, intelept si care a trecut prin numeroase cicluri de viata.

 
   Cum am mentionat cele 3 zeitati trebuie sa fie pozitionate impreuna iar ca si asezare in cadrul locuintei trebuie trebuie sa fie functie de ce energie vreti sa atrageti spre voi, spre dorintele pe care le aveti sau spre directia unde credeti ca este loc de imbunatatire. Fuk Luk Sau pot fi asezati pe o pozitie dominanta, in biblioteca, pe un raft sau pe o masa mai inalta iar asta va atrage dupa sine realizarea tuturor planurilor in materie de auto- realizare sau de evolutie personala si profesionala. Daca vreti sa atrageti mai mult bunastarea atunci cele 3 statuete trebuie sa fie pozitionate cu fata spre locul de luat masa, pentru ca o masa plina este cumva asociata automat cu bogatia familiei. Pozitionarea in spatele vostru, atunci cand stati la birou, va poate aduce o mai buna colaborare cu colegii sau cu sefii si de ce nu poate si o promovare iar astfel noroc si realizari. Pentru o revitalizare a locuintei, a energiilor si aducerea unui echilibru cand vine vorba despre starea de sanatate sau cum va simtiti puteti sa asezati cele 3 statuete orientate in directii diferite.
   Chiar daca sunt considerate zeitati acestea nu trebuie sa primeasca rugaciuni si nu trebuie sa va rugati lor pentru a va aduce bunastare, sanatate sau realizari in cariera insa trebuie sa fie respectate si asezate de asa maniera, adica pe o pozitie mai inalta fata de locurile unse stau cei din casa sau cei care va intra in birou. Ceea ce trebuie sa evitati este insa pozitionarea in baie, in dormitor sau in bucatarie intrucat acest lucru poate fi vazut ca si lipsa de respect fata de Fuk, Luk sau Sau si la fel poate fi considerata si pozitionarea sub o grinda. Respectul pe care trebuie sa il oferiti acestora se poate traduce prin aprinderea unor betisoare parfumate sau lumanri in proximitatea lor si in acelasi timp poate fi oferit si daca asezati unele petale sau flori in jurul lor.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult