Prima pagină » Semnificatia si simbolismul pestilor koi in Feng Shui

Semnificatia si simbolismul pestilor koi in Feng Shui

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Semnificatia si simbolismul pestilor koi in Feng Shui

Semnificatia si simbolismul pestilor koi in Feng Shui

Simbolismul peștilor koi este comun atât în ​​cultura chineză, cât și în feng shui, reprezentat în lucrări de artă, îmbrăcăminte, tatuaje și chiar cu pești vii folosiți în designul peisajului. Cunoscând semnificația peștelui koi și istoria lungă, puteți înțelege mai ușor de ce oamenii venerează atât de profund acest pește frumos.


Ce este un pește Koi?

„Koi” este cuvântul japonez pentru crap, un tip viu colorat de pește de apă dulce folosit în mod obișnuit în peisajul și designul asiatic , inclusiv feng shui chinezesc. Peștii vin într-o varietate de culori și au o semnificație simbolică în feng shui.
Semnificația și simbolismul Peștelui Koi

Multe dintre atributele pestilor koi simbolizează mai multe lecții și chiar încercări pe care oamenii le întâmpină adesea în viață. Peștele koi are o forță vitală puternică și energică, demonstrată de capacitatSemnificatia si simbolismul pestilor in Feng Shuiea sa de a înota împotriva curenților și chiar de a călători în amonte. Peștii Yin Yang și koi sunt combinați într-un singur simbol care arată aspectul dublu al tuturor. Simbolul ilustrează modul în care lucrurile opuse sunt întotdeauna conectate. Oferă un sentiment de pace și armonie. Unele dintre semnificațiile și caracteristicile spirituale ale peștilor koi includ:

  •     Noroc
  •     Succes
  •     Prosperitate
  •     Longevitate
  •     Curaj
  •     Ambiţie
  •     Perseverenţă


Ce reprezintă peștii Koi în Yin Yang?

În feng shui, pestele koi este legat de simbolul yin yang . De fapt, se spune că lacrimile alb-negru ale simbolului yin yang sunt reprezentări a doi pesti koi, un bărbat și o femeie. Ochiul fiecărei lacrimi este un simbol al ochiului vigilent constant al pestilor koi. Această pereche de pești este adesea văzută și în afara contextului simbolului yin yang. De exemplu, o pereche de pesti koi este adesea folosită ca simbol de noroc pentru o căsnicie fericită. Koi este sinonim cu armonie și fericire. Cele doi pesti koi yin și yang se completează reciproc și creează un echilibru perfect al energiilor negative și pozitive ale energiei chi, care este forța vitală a tuturor lucrurilor de pe pământ.
 

Semnificațiile culorii peștilor Koi

Diferitele culori ale peștilor koi sunt o parte importantă a simbolismului lor. Anumite culori reprezintă aspecte sau rezultate în viață.
 

Semnificația Peștelui Koi Negru: Kumonryu

Există două variante principale ale acestui peste koi. O variantă este un peste cu un corp alb și pete negre, iar cealaltă este un corp complet negru. Acest koi Kumonryu simbolizează schimbările și transformările vieții.

Simbolismul Pestelui Koi de argint: Ogon

Acest peste koi solid, de culoare argintie, reprezintă simbolic succesul în afaceri și bogăție.
Semnificația Peștelui Koi „Ruj” alb și roșu: Kuchibeni

Acest peste koi cu model alb și roșu este adesea denumit peștele „ruj”, deoarece culoarea roșie din jurul gurii îi face să pară ca și cum peștele poartă ruj. Kuchibeni koi reprezintă dragostea și relațiile de lungă durată.
Semnificația Pestelui Koi alb și roșu: Kohaku

Acest peste koi are un corp alb cu pete roșii. Simbolizează succesul în cariera ta.
Semnificatia Pestelui Koi auriu: Yamabuki

Yamabuki koi are o culoare aurie și simbolizează bogăția și prosperitatea.


Ce simbolizează peștii koi în designul Feng Shui?

Când folositi arta feng shui la designul interior, peștele koi poate reprezenta abundența și prosperitatea în picturi, desene, fotografii sau sculpturi. Amplasarea operelor de artă pești koi în casa ta poate atrage abundență pozitivă și energie de prosperitate. Puteți include koi vii într-o casă, fie într-un iaz sau într-un acvariu foarte mare . Dacă vă gândiți să creșteți un koi pe cont propriu, asigurați-vă că îi hrăniți energia de bun augur, menținând apa curată și bine filtrată și asigurându-vă că au spațiu suficient pentru a înota și a crește.

Semnificatia si simbolismul pestilor koi in Feng ShuiNouă pesti koi pentru prosperitate și bogăție:

Plasati un tablou cu 8 pești koi roșii/aurii și 1 negru in incaperea unde petreceti mult timp. Acest lucru vă va aduce bogăție și prosperitate. Pestele koi negru va absorbi toate energiile rele , iar pestii koi roșu/auriu va atrage chi-ul prezent în spațiu.

Binecuvântări de Anul Nou:

Obțineți un tablou cu flori de cireș, un felinar roșu, un lotus și doi pesti  koi.

Florile de cireș și felinarele roșii agățate întâmpină o pereche de pesti koi, iar floarea de lotus aduce noroc. Acest desen este o expresie a citatului „ Să fie bogatie în fiecare an”.

Plasandu-le pe hol, atrageți toată chi-ul și bun venit tuturor.

Legenda peștelui koi

Legenda peștelui koi este una care precede istoria scrisă și una care a captat inimile și imaginația oamenilor din întreaga lume. Ca și în cazul majorității poveștilor antice, există câteva interpretări diferite; dar este în esență povestea unui mic pește viu colorat.Legenda chineză povestește despre un mare banc de pești – „strălucind ca niște bijuterii lustruite” – care a făcut călătoria lungă și dificilă în amonte, împotriva curentului puternic al râului Galben. Când au ajuns la o cascadă impunătoare, mulți dintre ei s-au resemnat să se întoarcă pur și simplu la flux și s-au întors pe drumul pe care au venit. Unii dintre pești, totuși, au rămas neclintiți și au încercat să sară din apă în cascadă pentru a ajunge în vârf.

O versiune a legendei spune că unele dintre zeitățile locale, sau demonii, au fost atrași de stropire. Văzând eforturile hotărâte ale peștilor koi și din ciudă, au făcut cascada și mai sus. Nu a avut efectul dorit, totuși neperturbați pestii koi și-au dublat eforturile pentru a ajunge în vârf. Timp de 100 de ani, pestii koi s-a chinuit împotriva șocurilor, până când în cele din urmă un peste koi a ajuns în vârful cascadei pentru a traversa in râul de deasupra. Zeii care au asistat la această realizare colosală au răsplătit peștele curajos pentru perseverența sa transformând-ul într-un dragon de aur. Acest pește dragon traversează acum cerul deasupra râului, căutând constant perle înțelepciunii.

Ca urmare, cascada a devenit cunoscută sub numele de Poarta Dragonului și orice peste koi care atrage puterea, curajul și hotărârea de a înota împotriva curentului și prin porți i se acordă aceeași onoare ca și peștele original care a învins adversitatea. Povestea întruchipează principiile perseverenței, forței și curajului continuu, amintindu-ne să nu renunțăm niciodată, indiferent de șanse.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult