Prima pagină » Primavara in Feng Shui

Primavara in Feng Shui

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Primavara in Feng Shui

Primavara in Feng Shui

Feng Shui este o arta chinezeasca veche care implica aranjarea obiectelor intr-un mod care crede in influenta energiei pozitive si negative asupra mediului inconjurator. Principiile feng shui se concentreaza pe organizarea spatiilor pentru a imbunatati fluxul de energie Qi sau Chi. Feng Shui este folosit pentru a imbunatati viata oamenilor prin aranjarea mobilierului, culorilor, luminilor si a altor elemente dintr-un anumit mod.
 
Primavara este sezonul in care natura incepe sa se trezeasca la viata dupa iarna lunga si rece. In general, primavara este considerata un moment de inceput si de progres, un moment de reinventare si de transformare. Primavara este, de asemenea, asociata cu aspecte ale vietii, cum ar fi cresterea, renuntarea la trecut si cautarea unei noi inceputuri. In multe culturi, primavara este considerata o perioada de schimbare si de curatare, in care oamenii isi pot curata casele si isi pot aranja viata intr-un mod mai organizat si mai placut. Iata cateva sfaturi de la specialisti in Feng Shui despre cum sa incepem sa aplicam principiile Feng Shui in casa noastra in timpul primaverii.
Curatati si eliberati spatiul
 
Primul pas important in aplicarea principiilor Feng Shui este sa eliberati spatiul de lucrurile inutile si sa faceti curatenie. Primavara este momentul perfect pentru a face acest lucru, deoarece este perioada de inceput si de schimbare. Indepartati lucrurile care va blocheaza energia si care va fac sa va simtiti aglomerat. Puteti dona sau vinde lucrurile pe care nu le mai folositi si puteti face spatiu pentru lucrurile noi.
Exista o varietate de tehnici de curatare si eliberare a spatiului utilizate in Feng Shui pentru a imbunatati energia pozitiva si pentru a elimina energiile negative care se acumuleaza intr-un spatiu. Aceste tehnici sunt concepute pentru a curata si a elibera spatiul de energii negative si pentru a crea un mediu pozitiv si echilibrat.

Iata cateva dintre cele mai comune tehnici de curatare si eliberare a spatiului in Feng Shui:

Curatarea fizica – Curatarea fizica este primul pas in curatarea si eliberarea spatiului. Este important sa eliminati obiectele inutile, sa faceti ordine si sa curatati suprafetele. Aceasta curatare fizica va ajuta la imbunatatirea aspectului spatiului si va crea o baza solida pentru a continua cu alte tehnici de curatare.
Primavara in Feng Shui1Utilizarea salutului spiritual – Salutul spiritual este o tehnica folosita pentru a curata spatiul de energiile negative si pentru a aduce energii pozitive. Aceasta tehnica implica a aduce mainile la piept si a spune o rugaciune sau o intentie pozitiva. Aceasta tehnica poate fi folosita in diferite momente ale zilei, de exemplu dimineata sau inainte de culcare.
Utilizarea fumului – Fumatul cu plante sau tamaie este o tehnica traditionala de curatare si eliberare a spatiului. Plantele cum ar fi salvie, rozmarin sau iasomie sunt arse si fumul este directionat spre diferite parti ale camerei, inclusiv spre ferestre, usi si colturi. Aceasta tehnica este folosita pentru a curata spatiul de energiile negative si pentru a aduce energii pozitive.
Utilizarea cristalelor – Cristalele sunt utilizate pentru a imbunatati energia pozitiva si pentru a curata spatiul de energiile negative. Unele cristale populare pentru curatarea si eliberarea spatiului sunt cuartul transparent, ametistul si selenitul. Aceste cristale pot fi amplasate in diferite parti ale camerei, inclusiv in colturi sau langa usi si ferestre.
Utilizarea sunetului – Sunetul este o alta tehnica de curatare si eliberare a spatiului. Tehnica foloseste sunete sau vibratii pentru a curata spatiul de energiile negative. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unor instrumente precum clopotele tibetane sau bolurile de cristal.
Rearanjarea mobilierului – Rearanjarea mobilierului este o alta tehnica utilizata in Feng Shui pentru a imbunatati energia pozitiva a spatiului. Rearanjarea mobilierului poate ajuta la imbunatatirea fluxului de energie dintr-o camera si poate ajuta la crearea unei atmosfere echilibrate.
Deschiderea ferestrelor – Deschiderea ferestrelor este o tehnica simpla, dar eficienta, de curatare si eliberare a spatiului. Deschiderea ferestrelor poate ajuta la circulatia aerului, la imbunatatirea calitatii aerului si la eliminarea energiilor negative din camera.
Utilizarea luminii – Lumina este importanta in Feng Shui si poate fi utilizata pentru a imbunatati energia pozitiva a spatiului. Este important sa se utilizeze lumina naturala atunci cand este posibil si sa se evite iluminarea prea puternica sau insuficienta. Lampile cu lumina calda, care emit lumina blanda, sunt si ele recomandate.

Imbunatatiti circulatia energiei

Feng Shui este despre armonizarea energiei dintr-un spatiu pentru a promova bunastarea si echilibrul. In primavara, este important sa imbunatatiti circulatia energiei in casa voastra pentru a va incarca cu energia pozitiva a acestui sezon. Puteti face acest lucru prin pozitionarea mobilierului intr-un mod care sa faciliteze fluxul de energie, evitand pozitiile care blocheaza caile de acces si lasand suficient spatiu pentru ca energia sa circule. Utilizati lumina naturala si deschideti ferestrele pentru a permite aerului proaspat sa intre in casa.
Utilizarea oglinzilor – Oglinda poate fi utilizata pentru a reflecta lumina si a imbunatati circulatia energiei intr-un spatiu. Este important sa plasati oglinzi intr-un loc strategic, astfel incat sa reflecte lumina si sa creeze o senzatie de deschidere in camera.
Plasarea mobilei in mod corespunzator – Plasarea mobilei intr-un mod adecvat poate imbunatati fluxul de energie intr-un spatiu. Este important sa nu blocati usile si ferestrele cu mobila si sa plasati mobila intr-un mod care sa permita fluxul liber de energie prin camera.
Primavara in Feng Shui2Utilizarea aromelor placute – Aromele placute, cum ar fi cele de lamaie sau menta, pot fi utilizate pentru a imbunatati circulatia energiei intr-un spatiu. Este important sa utilizati arome naturale si sa evitati utilizarea produselor cu parfumuri artificiale care pot crea o senzatie de disconfort.

Adaugati plante
Primavara este sezonul in care plantele incep sa infloreasca si sa creasca. Adaugarea de plante in casa voastra este o modalitate excelenta de a aduce energia primaverii in interiorul casei. Plantele adauga culoare si viata intr-un spatiu si purifica aerul. Pentru a utiliza principiile Feng Shui, alegeti plante cu frunze rotunjite si curgatoare pentru a adauga o senzatie de armonie si echilibru.
Utilizati culori pastelate
Culorile pastelate sunt potrivite pentru primavara si sunt asociate cu renuntarea la trecut si inceputul unui nou ciclu. Puteti utiliza culori precum roz pal, galben deschis si verde crud pentru a aduce energie si lumina in casa. Puteti utiliza aceste culori in diverse moduri, de exemplu prin alegerea lenjeriei de pat in aceste culori, prin a alege decoratiuni sau piese de mobilier in aceste nuante sau prin vopsirea unui perete intr-una dintre aceste culori.
Folositi simboluri ale primaverii
Feng Shui foloseste simboluri pentru a activa energia si a promova armonia intr-un spatiu. In primavara, puteti utiliza simboluri ale primaverii pentru a aduce energia acestui sezon in casa. De exemplu, puteti aseza flori de cires sau crengute de salcam in vase pentru a activa energia cresterii si a reinnoirii. Puteti folosi si imagini cu pasari sau fluturi pentru a aduce energia de libertate si schimbare in casa.
Mentineti ordinea si curatenia
Feng Shui subliniaza importanta mentinerii ordinei si curateniei intr-un spatiu. In primavara, este important sa pastrati ordinea si sa faceti curatenie pentru a permite energia pozitiva sa circule liber. Mentinerea spatiului curat si organizat va ajuta sa va simtiti mai energici si mai bine intr-un spatiu si promoveaza bunastarea.
Adaugati lumanari si parfumuri
Feng Shui foloseste parfumurile si lumanarile pentru a activa energia pozitiva si pentru a crea o atmosfera linistitoare si relaxanta. In primavara, puteti utiliza lumanari cu parfum de flori sau de iarba proaspat taiata pentru a aduce energia acestui sezon in casa. Puteti folosi si uleiuri esentiale cu arome precum lavanda, menta sau lemn de santal pentru a crea o atmosfera relaxanta si revigoranta.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult