Prima pagină » O terasa in stil…Feng Shui

O terasa in stil…Feng Shui

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

O terasa in stil...Feng Shui

O terasa in stil…Feng Shui

Gasirea unui loc de relaxare si echilibru, dupa o zi grea de munca sau o zi agitata devine o necesitate pentru multi oameni. Un loc special care poate aduce armonie si liniste in viata noastra este terasa iar amenajarea acesteia poate fi facuta fara probleme aplicand un stil Feng Shui. Aceasta abordare filozofica chineza ne invata cum sa aranjam si sa amenajam spatiul nostru pentru a atrage energia pozitiva si a crea un mediu placut si echilibrat.

Principiile de baza ale stilului Feng Shui

Stilul Feng Shui este fundamentat pe intelegerea profunzimii si interconexiunii dintre om si mediul sau inconjurator. Acesta promoveaza armonia si echilibrul prin organizarea spatiului si fluxul energiei pozitive, cunoscut sub numele de Qi.

 • Yin si Yang: Armonia contrastelor Principiul Yin si Yang se refera la dualitatea si interdependenta opuselor complementare. Yin reprezinta energiile feminine, reci, linistitoare si pasive, in timp ce Yang reprezinta energiile masculine, calde, active si puternice. Pentru a crea un echilibru armonios in terasa, este important sa se incorporeze atat elemente Yin, cat si elemente Yang. De exemplu, puteti combina mobilierul confortabil si texturile moi (Yin) cu accente de culori vibrante si linii drepte (Yang).
 • Cele cinci elemente: Lemn, Foc, Pamant, Metal si Apa Filozofia Feng Shui identifica cinci elemente fundamentale, reprezentand diferite aspecte ale vietii si naturii. Aceste elemente sunt lemnele (reprezentand cresterea si vitalitatea), focul (reprezentand pasiunea si energizarea), pamantul (reprezentand stabilitatea si nutritia), metalul (reprezentand claritatea si puterea) si apa (reprezentand fluiditatea si purificarea). Integrarea si echilibrarea acestor elemente in decorul terasei poate adauga profunzime si armonie spatiului.
 • Fluxul Qi: Energie vitala si echilibru Conceptul central al stilului Feng Shui este Qi, energia vitala care circula prin toate lucrurile. Pentru a asigura un flux armonios al Qi-ului in terasa, este important sa se evite blocarea sau stagnarea acestuia. Acest lucru poate fi realizat prin organizarea mobilierului intr-un mod care faciliteaza circulatia libera a energiei, evitand supraaglomerarea sau blocarea accesului in anumite zone. Utilizarea plantelor, a luminii naturale si a obiectelor care induc miscarea sau zgomotele placute poate contribui, de asemenea, la un flux de Qi benefic.

Selectarea locatiei potrivite pentru terasa

O terasa in stil...Feng Shui1Selectarea unei locatii adecvate pentru terasa este un aspect crucial in crearea unei atmosfere pline de armonie si echilibru in stilul Feng Shui.

 • Observarea mediului inconjurator: Este esential sa observam mediul inconjurator al terasei inainte de a lua decizia finala. In Feng Shui, se crede ca mediul inconjurator influenteaza energia si starea noastra de bine. Verificati daca exista elemente naturale precum copaci, flori sau o vedere frumoasa, deoarece acestea pot aduce o energie pozitiva. Evitati locatiile in care exista obiecte ascutite, linii drepte sau structuri arhitecturale amenintatoare, deoarece acestea pot crea o energie discordanta.
 • Protectia impotriva energiilor negative: Asigurati-va ca terasa beneficiaza de protectie impotriva energiilor negative. Evitati amplasarea terasei in fata unor structuri amenintatoare sau obiecte ascutite, cum ar fi colturile cladirilor sau stalpii. Daca exista energii negative sau linii de energie nefavorabile, cum ar fi drumuri aglomerate sau linii de inalta tensiune, plasati elemente de protectie, cum ar fi garduri vii sau plante inalte, pentru a bloca aceste influente negative.
 • Expunerea la lumina si natura: O alta aspect important este expunerea la lumina naturala si natura. Incercati sa alegeti o locatie care beneficiaza de soare in timpul zilei, deoarece lumina solara aduce o energie benefica si vitalitate in terasa. De asemenea, este bine sa aveti acces la elemente naturale precum plantele, pomi sau apa, deoarece acestea contribuie la crearea unei atmosfere pline de viata si echilibru.

Aranjarea mobilierului si elementelor decorative

Aranjarea mobilierului si a elementelor decorative in terasa in stilul Feng Shui joaca un rol crucial in crearea unui spatiu armonios si echilibrat.

 • Mobilier ergonomic si confortabil: Un aspect important in amenajarea terasei in stil Feng Shui este alegerea mobilierului ergonomic si confortabil. Mobilierul ar trebui sa ofere suport si confort pentru corp, permitandu-ne sa ne relaxam si sa ne simtim bine. Evitati mobilierul ascutit sau inconfortabil, deoarece acesta poate crea o energie discordanta. Optati pentru piese cu linii fluide, rotunjite si materiale naturale, care sa se imbine armonios cu mediul inconjurator.
 • Plante si flori benefice: Integrarea plantelor si a florilor in terasa aduce vitalitate si energie pozitiva in spatiu. In Feng Shui, anumite plante sunt considerate a fi benefice din punct de vedere energetic. De exemplu, bambusul atrage norocul si prosperitatea, iar crinii simbolizeaza puritatea si inaltimea spirituala. Alegeti plante sanatoase si bine intretinute si plasati-le in vase sau ghivece decorative in colturi strategice ale terasei pentru a crea o energie vie si vibranta.
 • Utilizarea culorilor in mod corespunzator: Culorile joaca un rol important in Feng Shui si pot influenta energia si atmosfera terasei. Alegeti culori care sa se imbine armonios si sa creeze o atmosfera placuta. De exemplu, nuantele de verde si albastru simbolizeaza natura si calmul, in timp ce nuantele de rosu si portocaliu aduc energie si pasiune. Evitati culorile prea intense sau prea inchise, deoarece acestea pot crea o atmosfera opresiva. In schimb, optati pentru culori calde, naturale si luminoase, care sa sustina o energie pozitiva si relaxanta.

Creatia unui flux de energie pozitiva

O terasa in stil...Feng Shui2Crearea unui flux de energie pozitiva in terasa este esentiala pentru a sustine o atmosfera armonioasa si echilibrata in stilul Feng Shui.

 • Curatenie si ordine: Curatenia si ordinea sunt aspecte fundamentale in Feng Shui, deoarece acestea faciliteaza fluxul energiei pozitive. Pastrati terasa curata si bine intretinuta, evitand acumularea de obiecte nefolositoare sau dezordonate. Eliminati orice elemente sparte sau deteriorate si asigurati-va ca totul este organizat intr-un mod armonios. Mentinerea curateniei si a ordinei creeaza un mediu propice pentru energie pozitiva sa circule liber.
 • Utilizarea iluminatului adecvat: Iluminatul adecvat joaca un rol crucial in Feng Shui si poate influenta atmosfera si energia terasei. Alegeti o combinatie de iluminat natural si artificial pentru a crea un echilibru in terasa. In timpul zilei, asigurati-va ca aveti acces la lumina naturala, deschizand ferestrele sau utilizand perdele usoare pentru a permite luminii sa patrunda. Pe timpul serii, utilizati lumanari, lampi sau lumini ambientale pentru a crea un efect placut si cald in terasa. Evitati iluminatul prea puternic sau direct, deoarece poate crea o atmosfera agresiva sau incomoda.
 • Evitarea obiectelor ascutite si aglomerarii excesive: In Feng Shui, obiectele ascutite sunt considerate a fi generate de energie negativa. Evitati mobilierul sau obiectele cu margini ascutite sau colturi aspre, deoarece acestea pot crea o energie discordanta si pot perturba fluxul de energie pozitiva. In plus, evitati aglomerarea excesiva a terasei cu prea multe obiecte sau mobilier. Lasati spatiu pentru ca energia sa circule liber si sa se simta o deschidere si liniste in terasa.

Integrarea apei si a sunetelor naturale

Integrarea apei si a sunetelor naturale in terasa poate adauga un element calmant si revitalizant in stilul Feng Shui.

 • Beneficiile unui mic colt de apa sau o fantana: Apa este considerata un element vital in Feng Shui, simbolizand puritatea, abundenta si fluxul energiei pozitive. Integrarea unui mic colt de apa sau a unei fantani in terasa poate aduce numeroase beneficii. Aceste elemente pot crea un sunet placut si linistitor al apei in timp ce curge, inducand o stare de relaxare si liniste interioara. De asemenea, apa are puterea de a atrage energia pozitiva si de a imbunatati fluxul Qi in terasa. Asigurati-va ca apa este curata si bine intretinuta, iar amplasarea acesteia sa fie armonioasa cu restul terasei.
 • Sunetele naturale si muzica ambientala: Sunetele naturale si muzica ambientala pot contribui la crearea unei atmosfere linistitoare si pline de energie pozitiva in terasa. Sunetele naturale, cum ar fi ciripitul pasarilor, soaptele vantului sau sunetele de apa curgatoare, pot aduce un sentiment de conectare cu natura si pot induce o stare de relaxare profunda. Puteti amplifica aceste sunete naturale prin plasarea unor elemente, cum ar fi o cascada mica sau un wind chime. De asemenea, puteti opta pentru muzica ambientala linistitoare, cum ar fi sunetele de meditatie sau muzica instrumentala calma, care sa completeze atmosfera armonioasa.

O terasa in stil Feng Shui poate fi un loc minunat pentru a scapa de agitatia vietii de zi cu zi si pentru a regasi armonia interioara. Prin aplicarea principiilor de baza ale Feng Shui, putem transforma acest spatiu exterior intr-un loc de relaxare si revitalizare, in care energia pozitiva sa curga in mod liber. De la alegerea locatiei potrivite si aranjarea mobilierului pana la crearea unui flux de energie benefic si integrarea elementelor naturale, fiecare aspect este important pentru a crea o terasa in stil Feng Shui autentica. In final, mentinerea echilibrului pe termen lung este esentiala pentru a ne bucura in continuare de toate beneficiile pe care le poate aduce aceasta abordare filozofica.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult