Prima pagină » Feng Shui si meditatia: cum sa iti creezi un colt de meditatie

Feng Shui si meditatia: cum sa iti creezi un colt de meditatie

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

 cum sa iti creezi un colt de meditatie

Feng Shui si meditatia: cum sa iti creezi un colt de meditatie

Legatura dintre Feng Shui si meditatie este stransa si se bazeaza pe conceptul de armonie si echilibru intre energiile din spatiul inconjurator si starea noastra interioara. Atat Feng Shui, cat si meditatia au ca scop crearea unei atmosfere propice pentru relaxare, contemplare si conectare spirituala.

 • Armonizarea energiei: Feng Shui se concentreaza pe echilibrarea energiilor din spatiul nostru pentru a promova bunastarea si armonia. Prin organizarea si aranjarea corecta a mobilierului, a culorilor si a elementelor naturale, se creeaza o flux de energie (chi) armonios. Acest lucru are un impact pozitiv asupra mediului nostru si, implicit, asupra starii noastre interioare, facilitand astfel practica meditatiei.
 • Stimularea fluxului de energie pozitiva: Prin utilizarea corecta a elementelor Feng Shui, cum ar fi plantele, iluminatul adecvat si utilizarea culorilor potrivite, putem amplifica fluxul de energie pozitiva in spatiul nostru. Acest lucru poate crea o atmosfera de liniste si relaxare, care faciliteaza intrarea intr-o stare de meditatie profunda si constienta.
 • Eliminarea blocajelor energetice: Un principiu de baza in Feng Shui este eliminarea obiectelor si a dezordinii care pot crea blocaje energetice. Acest lucru ajuta la curatarea si deschiderea spatiului nostru, permitand energiei sa circule liber. Atunci cand practicam meditatia intr-un spatiu curat si ordonat, ne eliberam de distrageri si ne putem concentra mai usor asupra starii noastre interioare.
 • Crearea unui spatiu sacru: Feng Shui ne incurajeaza sa cream un colt sau un spatiu dedicat meditatiei, unde sa ne putem retrage in liniste si sa ne conectam cu noi insine. Prin aplicarea principiilor Feng Shui in acest spatiu, putem crea o atmosfera plina de calm, inspiratie si intimitate. Astfel, spatiul devine un sanctuar personal in care putem medita si ne putem reincarca energetic.

 cum sa iti creezi un colt de meditatie1Alegerea unui colt potrivit pentru meditatie poate contribui la crearea unui spatiu propice pentru relaxare si contemplare.

 • –    Liniste si intimitate: Cauta un colt in casa care sa fie linistit si sa ofere un grad de intimitate. Evita zonele aglomerate sau zgomotoase, cum ar fi zona de trecere sau biroul, si alege un spatiu in care sa te poti retrage si sa te concentrezi fara intreruperi.
 • –    Lumina naturala sau iluminare ambientala: Ideal ar fi sa gasesti un colt care beneficiaza de lumina naturala. Lumina naturala este revigoranta si poate contribui la o atmosfera mai placuta in timpul meditatiei. Daca nu este posibil, poti opta pentru iluminare ambientala moale, precum lampi cu lumina calda sau lumanari.
 • –    Energie echilibrata: In Feng Shui, se recomanda alegerea unui colt care beneficiaza de o energie echilibrata. Evita colturile care sunt prea incarcate energetic sau cu energie stagnanta. Observa cum te simti in diferitele colturi ale casei si alege unul care te face sa te simti in echilibru si conectat.
 • –    Simbolistica si inspiratia: Poti alege un colt care are o semnificatie speciala pentru tine sau care te inspira. Poate fi un colt cu o vedere frumoasa prin fereastra, cu obiecte de valoare sentimentala sau cu imagini sau citate inspirationale. Alegerea unui colt care te conecteaza cu ceva mai profund si care te inspira poate adauga o dimensiune suplimentara experientei tale de meditatie.
 • –    Confort si suport: Asigura-te ca coltul ales ofera un nivel de confort adecvat pentru meditatie. Poti adauga o perna de meditatie sau o saltea pentru a asigura sustinerea corpului tau in timpul practicii. Este important sa te simti confortabil si relaxat in timpul meditatiei pentru a putea atinge o stare profunda de liniste si concentrare.

 cum sa iti creezi un colt de meditatie2Pentru a amenaja un colt pentru meditatie, poti urma urmatoarele sfaturi:

 • –    Curatenie si ordine: Asigura-te ca spatiul este curat si ordonat. Curata orice dezordine sau obiecte care pot fi distractive. Un spatiu curat si ordonat ajuta la crearea unei atmosfere linistite si placute pentru meditatie.
 • –    Culori calmante: Alege culori care sa creeze o atmosfera calma si relaxanta. Culorile neutre, precum alb, bej sau nuante de gri, sunt potrivite pentru un colt de meditatie. Evita culorile prea stridente sau agresive care pot crea disconfort sau agitatie.
 • –    Iluminare adecvata: Asigura-te ca ai o iluminare adecvata in coltul de meditatie. Lumina naturala este ideala, asa ca amplaseaza coltul langa o fereastra. Daca nu este posibil, poti utiliza iluminat ambiental moale sau lumanari pentru a crea o atmosfera linistita si placuta.
 • –    Elemente naturale: Integrarea elementelor naturale in coltul de meditatie poate adauga o senzatie de conectare cu natura si de echilibru. Poti adauga o planta in ghiveci sau o bol cu pietricele pentru a aduce energie naturala in spatiu. De asemenea, lemnul poate fi un material potrivit pentru mobilierul sau decoratiunile folosite.
 • –    Perne si scaune confortabile: Asigura-te ca ai un suport confortabil pentru meditatie. Poti alege o perna de meditatie sau un scaun ergonomic care sa-ti ofere sprijin si confort in timpul practicii. Este important sa te simti relaxat si confortabil in timpul meditatiei pentru a putea intra intr-o stare profunda de liniste si concentrare.
 • –    Obiecte inspirationale: Poti adauga obiecte care te inspira si te ajuta sa te conectezi mai profund in timpul meditatiei. Pot fi fotografii, picturi, cristale sau obiecte cu semnificatie spirituala sau personala pentru tine. Aceste obiecte pot adauga o dimensiune suplimentara experientei tale de meditatie.
 • –    Liniste si intimitate: Asigura-te ca coltul de meditatie este amplasat intr-un loc linistit si intim, unde sa poti practica fara intreruperi. Poti amplasa un ecran sau un perdeaua pentru a crea o separare simbolica de restul spatiului.

Fiecare persoana are preferinte si nevoi individuale, asa ca ajusteaza amenajarea coltului de meditatie in functie de gusturile si intentiile tale personale. Este important sa creezi un spatiu in care sa te simti confortabil si in care sa poti intra intr-o stare profunda de liniste si conectare interioara in timpul meditatiei.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult