Prima pagină » Feng Shui pentru apartamente mici: cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea II

Feng Shui pentru apartamente mici: cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea II

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Feng Shui pentru apartamente mici cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea II

Feng Shui pentru apartamente mici: cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea II

Intr-un apartament mic, fiecare centimetru patrat conteaza, iar utilizarea adecvata a principiilor Feng Shui poate imbunatati circulatia energiei si poate crea un mediu placut si benefic.

Oglinzi strategice

Oglinzile pot fi un instrument puternic in Feng Shui pentru apartamente mici. Acestea pot crea iluzia unui spatiu mai mare si pot amplifica lumina naturala. Plasati oglinzi in locuri strategice, astfel incat sa reflecteti frumusetea naturala a camerei si sa imbunatatiti circulatia energiei. 

 • Plaseaza oglinzile in fata ferestrelor: Una dintre cele mai eficiente metode de a utiliza oglinzile in Feng Shui este sa le plasezi in fata ferestrelor. Acest lucru permite reflectarea luminii naturale in intreaga camera, creand o senzatie de lumina si spatiu. Oglinzile pot fi montate direct pe peretele opus ferestrei sau poti alege mobilier cu suprafete reflectante, cum ar fi dulapuri sau rafturi cu usi din sticla.
 • Amplificarea unei anumite directii: In Feng Shui, fiecare directie cardinala are asociata o energie specifica. Poti amplifica energia dintr-o anumita directie utilizand oglinzi in acea zona. De exemplu, in zona sudica, care reprezinta recunoasterea si faima, poti plasa o oglinda pentru a amplifica energia si a atrage succesul in cariera si in viata sociala.
 • Reflectarea obiectelor frumoase sau a peisajelor: Daca ai vederi frumoase sau obiecte decorative interesante in apartamentul tau mic, poti utiliza oglinzi pentru a le reflecta si a le adauga in mod indirect in spatiul tau. Acest lucru poate crea o senzatie de adancime si de expansiune in incapere.
 • Evita oglinzile pozitionate in fata usii de intrare: In Feng Shui, este recomandat sa eviti plasarea oglinzilor direct in fata usii de intrare. Acest lucru poate duce la reflectarea energiei pozitive care intra in casa si la dispersarea acesteia in afara spatiului tau. In schimb, poti amplasa oglinzi in alte zone strategice ale apartamentului tau.
 • Mentine oglinzile curate si stralucitoare: Pentru a beneficia de energia pozitiva pe care o pot aduce oglinzile in Feng Shui, este important sa le mentii curate si stralucitoare. Curata-le periodic pentru a elimina praful si murdaria si asigura-te ca oglinda reflecta cu claritate.
 • Fii atent la ceea ce este reflectat in oglinda: Intr-un apartament mic, ceea ce este reflectat in oglinda poate juca un rol semnificativ in atmosfera si energia camerei. Asigura-te ca oglinzile reflecta lucruri frumoase, armonioase si pozitive. Evita reflectarea obiectelor dezordonate, neplacute sau ascutite.

Plante si elemente naturale

Adaugarea plantelor si a elementelor naturale in apartamentul dvs. mic poate aduce o senzatie de vitalitate si prospetime. Plantele verzi si proaspete pot purifica aerul si pot aduce o energie revigoranta in spatiu. Alegeti plante cu frunzis bogat, care sa nu necesite o ingrijire intensa. De asemenea, puteti adauga elemente naturale precum pietre decorative, lemn sau apa sub forma de fantana mica pentru a echilibra energia din apartament.

 • Plante de interior: Alege plante de interior potrivite pentru spatiile mici, cum ar fi suculentele, plantele aeriene sau ferigile de interior. Aceste plante au nevoie de putina lumina si de intretinere minima, fiind ideale pentru un apartament mic. Plaseaza-le in locuri strategice, cum ar fi pervazurile ferestrelor, rafturile sau mesele de lucru.
 • Plante cu energie benefica: In Feng Shui, exista plante considerate a avea energie pozitiva si curatitoare. De exemplu, crizantemele, bambusul norocos, liliacul sau planta de jad sunt considerate a aduce prosperitate, noroc si armonie in casa. Alege plantele in functie de intentiile si necesitatile tale specifice.

Feng Shui pentru apartamente mici cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea II1

 • Culoarea si forma plantelor: Culorile si formele plantelor pot juca, de asemenea, un rol in Feng Shui. Verdele este culoarea asociata cu cresterea, abundanta si echilibrul. Alege plante cu frunze verzi sau cu flori in tonuri de verde. De asemenea, forme rotunde si curbe sunt preferate in Feng Shui, asa ca alege plante cu forme armonioase.
 • Plante suspendate: Daca spatiul este limitat, poti utiliza plante suspendate pentru a economisi spatiu si a adauga elemente naturale in apartamentul tau mic. Foloseste ghivece suspendate sau plante aeriene care pot fi agatate de tavan sau de perete. Acestea adauga un aspect decorativ si aduc o senzatie de expansiune in sus.
 • Elemente naturale: In afara de plante, poti integra si alte elemente naturale in decorul apartamentului tau mic. Poti folosi pietre, scoici, lemn sau alte materiale naturale in obiecte de decor sau mobilier. Acestea aduc o energie stabila si echilibrata in spatiu.
 • Asigura-te de intretinerea adecvata: Pentru a beneficia in mod optim de plante si elemente naturale in Feng Shui, asigura-te ca le acorzi intretinerea adecvata. Uda plantele in mod regulat, ofera-le lumina suficienta si curata-le frunzele pentru a le mentine sanatoase si pline de energie.

Evitati supraincarcarea si dezordinea

Intr-un apartament mic, este important sa evitati supraincarcarea si dezordinea. Spatiul liber este esential pentru a permite circulatia energiei pozitive. Limitati numarul de obiecte decorative si accesorii si pastrati-le intr-un mod organizat. Mentineti ordinea si curatenia constanta, astfel incat energia sa poata circula liber prin spatiu.

 • Minimalismul: Principiul de baza in Feng Shui este minimalismul. Alege doar lucrurile esentiale si elimina obiectele care nu aduc bucurie sau utilitate in viata ta. Redu numarul de obiecte de decor, piese de mobilier sau accesorii care pot aglomera spatiul si creeaza un aspect dezordonat.
 • Depozitare eficienta: Intr-un apartament mic, depozitarea eficienta este cheia pentru a pastra un aspect ordonat. Foloseste solutii de depozitare inteligente, cum ar fi cutii, cosuri sau dulapuri cu compartimente, pentru a-ti organiza obiectele personale, hainele, cartile sau alte accesorii. Asigura-te ca ai un loc pentru fiecare lucru si ca acestea sunt depozitate in mod ordonat.
 • Spatiu liber si flux de energie: Pastreaza un spatiu liber in mijlocul camerei si asigura-te ca fluxul de energie nu este blocat de obiecte sau mobilier plasate intr-un mod neadecvat. Asigura-te ca usile si ferestrele sunt libere si nu sunt obstructionate de obiecte. Acest lucru permite fluxului de energie sa circule nestingherit prin incapere.
 • Evitarea aglomerarii peretilor: In Feng Shui, aglomerarea peretilor cu prea multe obiecte poate crea o senzatie de sufocare si disconfort. Alege cateva piese de arta sau decoratiuni de perete care aduc bucurie si echilibru in spatiul tau, si asigura-te ca acestea sunt aranjate intr-un mod armonios si echilibrat.

Feng Shui pentru apartamente mici cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea II2

 • Ordinea in spatiile de lucru: Daca ai un birou sau o zona de lucru in apartamentul tau mic, este important sa pastrezi un aspect ordonat si organizat. Asigura-te ca ai un sistem de organizare pentru hartii, instrumente de scris si alte obiecte de lucru, si mentine suprafata de lucru curata si libera de dezordine.
 • Curatenia regulata: Curatenia regulata este esentiala in Feng Shui. Asigura-te ca iti mentii apartamentul curat si ca faci curatenie in mod regulat pentru a elimina praful, murdaria si energia stagnata. Curatenia aduce o energie proaspata si revitalizata in spatiul tau.

Echilibrul elementelor Feng Shui

In Feng Shui, exista cinci elemente fundamentale: lemn, foc, pamant, metal si apa. Asigurati-va ca echilibrati aceste elemente in apartamentul dvs. mic. Puteti adauga reprezentari ale elementelor prin culori, materiale, accesorii sau obiecte decorative. De exemplu, puteti utiliza culori lemnoase, cum ar fi nuantele de verde, pentru a aduce elementul lemn. Puteti adauga obiecte metalice, cum ar fi cadre foto sau lampi, pentru a reprezenta elementul metal.

 • Identifica elementele dominante: Inainte de a aduce echilibrul elementelor, identifica elementele dominante in apartamentul tau mic. Elementele de baza in Feng Shui sunt lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Observa elementele prezente in mobilier, decoratiuni si culori si vezi care sunt cele mai prevalente.
 • Ajusteaza elementele in functie de spatiu: Intr-un apartament mic, unele elemente pot fi mai dificil de integrat decat altele. Incearca sa aduci elementele lipsa intr-un mod subtil si echilibrat. De exemplu, daca ai mult lemn in mobilier (cum ar fi parchetul sau mobilierul din lemn), poti adauga elemente de foc (cum ar fi lumanari sau accesorii rosii) pentru a echilibra energia.
 • Utilizeaza culorile corespunzatoare elementelor: Culorile pot juca, de asemenea, un rol important in echilibrul elementelor in Feng Shui. Asociaza culorile corespunzatoare cu fiecare element pentru a aduce armonie in apartamentul tau mic. De exemplu, verdele si maroul reprezinta elementul lemn, rosul si portocaliul reprezinta focul, galbenul si ocru reprezinta pamantul, albul si argintul reprezinta metalul, iar albastrul si negrul reprezinta apa.
 • Integrarea elementelor prin obiecte de decor: Poti aduce echilibrul elementelor prin intermediul obiectelor de decor. Alege obiecte care reprezinta diferite elemente si le amplasezi strategic in apartamentul tau mic. De exemplu, poti adauga plante pentru a reprezenta elementul lemn, lumanari pentru a reprezenta focul, obiecte de piatra pentru a reprezenta pamantul, obiecte metalice pentru a reprezenta metalul si un vas cu apa pentru a reprezenta apa.
 • Focalizeaza-te pe armonie si coerenta: O abordare importanta in Feng Shui este crearea unui spatiu coerent si armonios. Asigura-te ca elementele se potrivesc si creeaza o atmosfera unitara. Acest lucru poate fi realizat prin alegerea obiectelor de decor si culorilor care se completeaza si se imbina armonios.
 • Observa senzatiile si energiile din spatiu: In final, acorda atentie senzatiilor si energiilor pe care le simti in apartamentul tau mic. Experimenteaza cu echilibrul elementelor si observa cum acestea influenteaza starea ta de spirit si bunastarea generala. Fiecare persoana are preferinte si nevoi diferite, deci este important sa iti asculti intuitia si sa ajustezi elementele in functie de resimtirile tale.


 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult