Prima pagină » Feng Shui pentru apartamente mici: cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea I

Feng Shui pentru apartamente mici: cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea I

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Feng Shui pentru apartamente mici cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea I

Feng Shui pentru apartamente mici: cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea I

In prezent gasirea unei locuinte poate fi o provocare pentru foarte multi intrucat limitarile sunt numeroase. Putem avea nevoie de o anumita locuinta insa bugetul de care dispunem poate fi limitat fie ca e4ste vorba despre chirie sau despre achizitia unei locuinte. Cu toate acestea, aplicarea principiilor Feng Shui in designul si amenajarea apartamentelor mici poate transforma aceste spatii in locuinte confortabile, relaxante si armonioase. Iata cateva sfaturi si tehnici de Feng Shui pentru a va ajuta sa obtineti un spatiu optimizat si echilibrat in apartamentul dvs. mic.

Curatati si organizati spatiul

Primul pas in amenajarea unui apartament mic conform principiilor Feng Shui este sa curatati si sa organizati spatiul. Eliminati dezordinea si lucrurile neutilizate, deoarece acestea pot impiedica fluxul de energie pozitiva. Pastrati fiecare element la locul sau si folositi solutii de depozitare inteligente pentru a maximiza spatiul de stocare. Mentineti ordinea si curatenia in fiecare colt al apartamentului dvs.

 • Elimina dezordinea: Primul pas in curatarea si organizarea spatiului este sa elimini dezordinea. Fa o evaluare a fiecarui obiect din apartament si intreaba-te daca este necesar si util in viata ta de zi cu zi. Daca nu mai folosesti un anumit obiect sau nu ai nevoie de el, ia in considerare donarea, vanzarea sau aruncarea lui.
 • Utilizeaza solutii de depozitare inteligente: Intr-un apartament mic, solutiile de depozitare inteligente sunt cheia pentru a maximiza spatiul disponibil. Opteaza pentru mobilier multifunctional, cum ar fi paturi cu spatii de depozitare sub ele, masute de cafea cu sertare sau canapele extensibile cu spatii de depozitare. Foloseste cutii de depozitare, cutii decorative sau organizatoare pentru a pastra lucrurile ordonate si bine organizate.
 • Gestionarea hainelor: Hainele pot ocupa mult spatiu intr-un apartament mic. Foloseste tehnici de organizare eficiente pentru a gestiona hainele. Pastreaza doar hainele de care ai nevoie si poti sa le combini in diferite combinatii. Incearca sa utilizezi spatiul vertical prin instalarea unor bare suplimentare pentru haine sau utilizarea unor organizatoare pentru haine care pot fi agatate in dulap.
 • Organizeaza bucataria: Bucataria este un alt loc important care necesita organizare eficienta. Utilizeaza suporturi pentru tacamuri si ustensile de bucatarie, rafturi suplimentare pentru a stoca vase si farfurii, si pastreaza obiectele pe care le folosesti frecvent in locuri accesibile si usor de gasit.
 • Eticheteaza si ordoneaza: Eticheteaza cutiile si recipientii de depozitare pentru a sti exact ce se afla in fiecare dintre ele. Acest lucru te va ajuta sa gasesti rapid obiectele de care ai nevoie si sa pastrezi ordinea in apartament.
 • Optimizarea spatiului in dulapuri: Un dulap bine organizat poate face minuni pentru un apartament mic. Foloseste organizatoare de haine, agatatori multi-nivel sau pliatoare pentru a economisi spatiu si a avea hainele bine aranjate.
 • Mentine curatenia constanta: Curatenia regulata este cheia pentru a mentine un apartament mic ordonat si armonios. Stabileste un program de curatenie saptamanal si asigura-te ca iti iei timp pentru a pastra totul curat si in ordine.

Feng Shui pentru apartamente mici cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea I1

Culori si lumini naturale

Culoarea are un impact semnificativ in Feng Shui. In apartamentele mici, este recomandat sa utilizati culori deschise si luminoase pentru a crea o senzatie de spatiu si lumina. Culorile neutre precum alb, crem, bej sau tonuri pastelate sunt ideale pentru a largi vizual spatiul si a-l face sa para mai deschis si mai aerisit. Incercati sa aduceti lumina naturala in apartament prin draperii usoare, perdele transparente si oglinzi strategice pentru a reflecta lumina.

 • Culori deschise si luminoase: In apartamentele mici, culorile deschise si luminoase sunt recomandate pentru a crea o senzatie de spatiu si lumina. Culoarea alba este adesea folosita in Feng Shui pentru ca reprezinta puritatea si simbolizeaza lumina si energie pozitiva. Culoarea crem, bej sau tonurile pastelate sunt, de asemenea, ideale pentru a largi vizual spatiul si a-l face sa para mai deschis si mai aerisit.
 • Evitarea culorilor puternice si intunecate: In general, in apartamentele mici este recomandat sa eviti culorile puternice si intunecate, deoarece acestea pot face spatiul sa para mai mic si mai inchis. Totusi, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la culorile intense. Poti utiliza nuante mai vibrante in accente si accesorii pentru a adauga putina viata si personalitate in decor.
 • Utilizarea luminilor naturale: Lumina naturala joaca un rol crucial in Feng Shui si poate aduce o energie pozitiva in apartamentul tau. Deschide draperiile si perdelele pentru a permite luminii sa patrunda in incapere. Daca ai ferestre mici sau putina lumina naturala disponibila, poti utiliza oglinzi pentru a reflecta lumina si a amplifica senzatia de lumina si spatiu.
 • Folosirea ferestrelor si draperiilor adecvate: In Feng Shui, se recomanda sa ai ferestre mari si curate, deoarece acestea permit o buna circulatie a energiei si a luminii. Daca este posibil, evita obstructiile in fata ferestrelor si asigura-te ca acestea sunt curate si bine intretinute. In ceea ce priveste draperiile, opteaza pentru materiale usoare si transparente, care sa permita luminii sa patrunda si sa umple spatiul cu energie pozitiva.
 • Iluminat adecvat: Pe langa lumina naturala, asigura-te ca ai o iluminare adecvata in apartamentul tau mic. Alege lampi si lumini cu tonuri calde si luminoase, care sa creeze o atmosfera confortabila si relaxanta. Evita lumina prea puternica sau prea rece, deoarece aceasta poate crea o senzatie de rigiditate si disconfort.
 • Accente de culoare potrivite: Pe langa culorile de baza, poti adauga accente de culoare potrivite in functie de directiile Feng Shui specifice ale apartamentului tau. De exemplu, in zona dragostei si relatiilor, poti folosi nuante de rosu sau roz, in zona prosperitatii si bogatiei, poti folosi nuante de verde sau mov. Alege culorile in concordanta cu energia pe care doresti sa o amplifici in diferitele zone ale apartamentului tau.

Feng Shui pentru apartamente mici cum sa obtineti un spatiu confortabil si armonios – Partea I2

Mobila si aranjamentul

Alegerea corecta a mobilei si aranjamentul lor joaca un rol crucial in Feng Shui-ul pentru apartamente mici. Optati pentru piese de mobilier de dimensiuni reduse, multifunctionale si cu linii curate. Evitati supraincarcarea spatiului cu prea multe piese de mobilier si asigurati-va ca exista suficient spatiu de circulatie. Plasati mobilierul astfel incat sa faciliteze fluxul de energie si sa maximizeze spatiul disponibil.

 • Minimalismul si spatiul negativ: In Feng Shui, spatiul negativ sau spatiul gol este considerat esential pentru a permite fluxul de energie sa circule intr-un mod armonios. Intr-un apartament mic, aplicarea principiilor minimaliste poate fi foarte benefica. Incearca sa eviti supraincarcarea spatiului cu prea multe piese de mobilier. Opteaza pentru mobilier esential si functional, care ocupa un spatiu minim si lasa spatiu pentru circulatie si respiratie.
 • Mobila multifunctionala: Intr-un apartament mic, mobila multifunctionala este o alegere excelenta pentru a optimiza spatiul disponibil. Poti alege, de exemplu, un pat care are spatii de depozitare sub el, o masa extensibila care poate servi si ca birou, sau un dulap cu rafturi si spatii de depozitare integrate. Aceste piese de mobilier multifunctionale te ajuta sa economisesti spatiu si sa-ti maximizezi potentialul de depozitare.
 • Asezarea mobilierului in functie de fluxul de energie: Feng Shui pune accent pe circulatia energiei pozitive in spatiu. Asadar, alege pozitii strategice pentru piesele de mobilier in functie de fluxul de energie dorit. Evita plasarea mobilierului in calea usilor de intrare sau a ferestrelor, deoarece aceasta poate ingreuna fluxul de energie. Incearca sa pastrezi un spatiu deschis si liber in centrul camerei pentru a permite energiei sa circule nestingherita.
 • Forme rotunde si curbe: In Feng Shui, formele rotunde si curbe sunt considerate mai benefice decat formele ascutite si drepte. Astfel, incearca sa alegi piese de mobilier cu margini rotunjite sau curbe pentru a aduce o senzatie de blandete si armonie in apartamentul tau mic.
 • Chiar si in apartamentele mici, principiile Feng Shui pot fi aplicate pentru a obtine un spatiu confortabil si armonios. Curatarea si organizarea spatiului, utilizarea culorilor si a luminilor naturale, mobila adecvata, utilizarea oglinzilor strategice, adaugarea plantelor si a elementelor naturale, evitarea supraincarcarii si echilibrarea elementelor Feng Shui sunt cateva dintre tehnicile cheie pentru a obtine un spatiu optimizat si echilibrat energetic. Aplicati aceste sfaturi in apartamentul dvs. mic si bucurati-va de un mediu armonios si placut.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult