Prima pagină » Feng Shui – Cum amenajam casa

Feng Shui – Cum amenajam casa

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Feng Shui - Cum amenajam casa

Feng Shui – Cum amenajam casa

  Echilibrul este ceea ce cautam toti prin munca pe care o facem si prin modul prin care ne organizam viata personala dar cred ca putem spune ca acest lucru este cautat de majoritatea oamenilor indiferent de cultura din care fac parte. Pentru cultura orientala modul de atingere a acestui echilibru vine cu posibilitatea de a folosi anumite principii in amenajarea spatiului de munca sau cel de locuit si care va pot ajuta in a atinge acel punct in care sa va simtiti linistiti si impliniti in acelasi timp. Feng-Shui-ul este tehnica orientala prin care se urmareste acest echilibru intre sanatate, fericire, bunastare si autorealizare si se cunoaste faptul ca se foloseste de imbinarea celor cinci elemente precum lemn, pamant, foc, metal, apa dar si de Yin si Yang.
 
   O casa care sa fie amenajata conform conceptiilor Feng Shui nu trebuie sa fie o casa noua, sa nu trebuie sa va apucati obligatoriu de constructia unei case noi pentru a respecta principiile de amenajare ci trebuie doar sa studiati putin situatia. La fel nici in ceea ce priveste mobilierul de care dispuneti sau elementele care le aveti in casa si care poate doar ce le-ati cumparat, trebuind insa doar sa analizati modul de asezare al acestora, de orientare si poate de aducerea unor noi elemente ajutatoare.
Pentru a sti ceea ce trebuie sa obtineti putem sa facem un exercitiu de imaginatie sau poate de amintire a unui moment in care va aflati in natura, fie ca este vorba de munte, de mare, despre o gradina de flori sau alte forme de relief si locuri si in care v-ati simtit linistiti si plin de energie. Acel moment sau acea senzatie trebuie sa o simtiti si atunci cand ajungeti acasa sau la birou si nu trebuie sa va mutati locul de munca in natura pentru asta dar puteti aduce echilibrul naturii in interiorul spatiului vostru.
 
Feng Shui - Cum amenajam casa   Curatare este un prim pas pe care trebuie sa il faceti in orice terapie, putand fi vorba despre a scapa de ganduri negative, de oameni daunatori, despre sentimente care nu va fac bine sau despre lucruri pe care nu le mai folositi. In feng shui curatarea trebuie facuta in plan fizic prin eliminarea acelor obiecte care le aveti prin casa si care nu au nici o utilitate dar si spiritual prin eliminarea unor energii negative care le-ati adus sau care au ramas de la cei care au fost acolo inaintea voastra. Putem sa ne gandim ca de exemplu unele plante moarte duc la blocarea energiilor si astfel si la stagnarea voastra iar lasarea capacului de la vasul de toaleta ridicat poate influenta scurgerea bunastarii departe de voi.
   Dormitorul poate fi o prima camera din care sa incepeti amenajarea sau reamenajarea locuintei si trebuie sa tineti minte faptul ca pozitia dominanta din aceasta incapere este patul si asta trebuie sa se vada prin atenta pozitionare a sa. Trebuie ca patul sa fie asezat de asa maniera incat atunci cand stati intinsi in el sa fiti in masura sa vedeti usa iar daca spatiul nu va permite sa faceti asta atunci veti putea sa pozitionati unele oglinzi astfel incat sa puteti face asta fara probleme. Nu trebuie nici sa asezati patul in linie dreapta cu usa putand fi pus in lateral sau sa fie asezat astfel incat sa pice perpendicular pe intrarea in camera.
   Pentru sufrgerie trebuie sa fiti atenti in mare parte tot la piesele de mobilier si mai exact la canapea si faptul ca aceasta trebuie pozitionata astfel incat atunci cand familia se reuneste sau aveti in vizita cativa prieteni acestia sa poate sa se vada unii cu altii. Pe langa canapea mai puteti aseza in sufragerie si unele fotolii dar trebuie ca zona de acces dinspre usa sa nu fie obstructionata de nimic iar intre piesele de mobilier si pereti sa existe putin spatiu. Trebuie sa evitati sa supraincarcati aceasta incapere cu foarte multe corpuri de mobilier iar daca vreti o masuta de cafea, aceasta trebuie sa poate fi folosita si pentru activitati de socializare sau boardgame-uri.
   Bucataria se recomanda sa fie un spatiu relativ deschis si fara prea multe obstacole intre aceasta si sufragerie sau alte camere si trebuie ca impartirea acesteia sa fie foarte bine definita. Daca aveti o zona de servit masa atunci aceasta se recomanda sa fie cat mai departe de usa de la intrare pentru ca poate reprezenta cat de repede sau de tarziu prietenii vin si pleaca din viata voastra. Pozitia dominanta in bucatarie este de regula a cuptorului iar acesta trebuie sa permita sa aveti vedere spre usa atunci cand gatiti, dar puteti sa va ajutati si aici ca si in cazul dormitorului de o oglinda pozitionata de asa maniera incat sa vedeti usa bucatariei.
   Baia poate fi amenajata respectand principiile feng shui prin simpla inchidere a usii de fiecare data, prin lasarea capacului la vasul de toaleta dar si prin pozitionarea unei oglingi pe exteriorul usii de la baie. Trebuie sa aveti grija astfel incat fiecare robinet sa fie inchis bine de fiecare data dar nici sa nu exista scurgeri din conductele de apa intrucat acest lucru va duce la o scurgere a bunastarii si a banilor din locuinta voastra. Puteti imbunatatii situatia din baie cand vine vorba despre feng shui si cu ajutorul unor plante verzi care transforma diminuarea energiei de catre apa in energie vitala prin faptul ca acestea se dezvolta cu ajutorul umiditatii din baie.
   Camera copiilor se amenajeaza pe banza principiilor feng shui pornind de la modul de amenajare al unui dormitor mai ales cand vine vorba despre pozitionarea patului pe o pozitie dominanta si de preferat perpendicula pe deschiderea usii. Aerul este important in cazul acestei incaperi si veti putea sa va ajutati de aerisirea camerei ori de cate ori aveti ocazia dar puteti aseza in camera copiilor si plante care sa filtreze si sa curete aerul din interior. Pentru un plus de energie si creativitate puteti afisa in camera copiilor propriile lor creatii, imagini cu animale sau poze de familie iar ca si culori pentru pereti sa folositi culori calde si tonuri moi precum culoarea pielii, culoarea nisipului sau a altor elemente naturale.
Sunt numeroase modurile prin care puteti sa va amenajati locuinta si fiecare camera are propriile caracteristici sau principii de organizare insa trebuie sa gasiti un echilibru intre feng shui si ceea ce va place insa nu este o solicitare foarte mare si nu implica multe sacrificii din partea voastra.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult