Prima pagină » 3…2…1… Feng Shui – Start

3…2…1… Feng Shui – Start

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

3...2...1... Feng Shui – Start

3…2…1… Feng Shui – Start


    Fiecare dintre noi viseaza la o locuinta in care sa se relaxeze dupa o zi grea de munca si care sa le asigure reincarcarea bateriilor de fiecare data cand acestea sunt epuizate din cauza stresului de la serviciu, din cauza timpului petrecut in trafic sau a altor probleme personale. Cand aveti propria locuinta, capitolul amenajari interioare ocupa o mare parte a timpului de care dispuneti si ceea ce cumparati iar limitarile sunt puse de buget, de spatiul avut la dispozitie sau poate de ceea ce gasiti ca si sursa de inspiratie pe internet insa puteti la fel de simplu sa va ajutati si de ceea ce inseamna principiile Feng Shui.
    Nu trebuie sa fii un cunoscator aprofundat a ceea ce inseamna aceasta cultura orientala pentru a amenaja apartamentul sau casa pe care o aveti, se poate foarte usor sa urmati niste pasi simplii si niste principii de baza ale Feng Shui-ului.

3… Cele 5 elemente


   Principiul amenajarilor spatiului in care locuiti foloseste 5 elemente de baza si modul in care acestea pot sa lucreze impreuna pentru a influenta in mod pozitiv energiile prezente in viata voastra si modul in care aceasta evolueaza.

 • Lemnul:  este legat de vitalitatea voastra si a celor care locuiesc in acelasi spatiu. Introducerea acestui element in locuinta voastra se poate face foarte usor cu ajutorul plantelor interioare, insa fiecare planta poate sa influenteze la randul sau mediul in care este prezenta.
 • Focul: reprezinta pasiunea pe care cineva o are sau pe care o aloca in realizarea anumitor proiecte iar aducerea acestui element va sporii creativitatea si inspiratia. Elementele ce pot introduce acest element pot fi cele de iluminat precum lampile sau veiozele, chiar si cele care pot fi asezate pe un birou.
 • Pamantul: poate fi elementul cu ajutorul caruia sa delimitati anumite zone intrucat influenteaza sau mai bine zis este conectat de ceea ce inseamna granitele din cadrul locuintei. In egala masura acest element vine si cu ceea ce inseamna sursa de energie sau sursa de alimentare a locuintei, deoarece totul este legat de pamant si de ceea ce rasare din acesta sau se gaseste in acesta. Elementele ce pot fi folosite pentru aduce acest element sunt cele de mobilier precum o masa, sau un birou cu forme patrate sau poate chiar un covor cu aceasi forma.
 • Metal: influenta acestui element vine spre bucuria prezenta in cadrul locuintei dar in acelasi timp si cu partea de precizie indiferent daca vorbim despre modul in care va gestionati energia, va organizati viata insa poate fi vorba si despre precizia timpului sau punctualitate. Elemente de metal din care puteti alege pot fi cele care vin ca si suport pentru plantele pe care le aveti sau poate corpuri de iluminat care sa fie realizate din metal si sa aiba forma circulare sau sferice.
 • Apa: elementul esential al vietii trebuie sa fie prezent in mod obligatoriu in orice spatiu de locuit sau de munca fiind conectat atat cu intelepciunea dar si cu posibilitatea de adaptare usoara la diferite situatii sau evenimente si asta pentru ca apa isi schimba forma dupa vasul in care este asezata. Prezenta sa se poate face cu ajutorul unor mici fantani sau cu ajutorul unor tablouri sau fotografii in care apa sa fie elementul central.
 • 3...2...1... Feng Shui – Start - 1

2… Fiecare incapere

    Putem vorbi despre amenajarea intregii case pe baza principiilor Feng Shui dar in acelasi timp putem dicuta si despre fiecare incapere in parte si asta pentru ca rolul pe care il joaca este diferit si in acelasi timp energiile de care este nevoie in fiecare incapere pot varia.

 • Intrarea: Daca vorbim despre o casa, intrarea este legata de ceea ce se vede din exterior si poate fi vorba despre gardina din fata casei, despre prispa sau alee iar daca vorbim despre un apartament poate fi vorba despre casa scarii sau despre un hol de la intrare. Aceasta zona trebuie mentinuta in permanenta curata, usa trebuie sa fie aleasa cu grija, sa aiba prezent numarul imobilului sau a apartamentului iar accesul sa nu fie obstructionat de absolut nimic. In acest loc putem vorbi si despre introducerea unor elemente precum focul, cu ajutorul unor sisteme de iluminat, pamantul dar si lemnul.
 • Sufrageria: Aceasta incapere indiferent de unde se afla este locul destinat pentru ca mai multi oameni sa stea impreuna si sa se simta bine cat timp stau impreuna. Lucrurile de baza ce trebuie respectate sunt legate de modul in care asezati mobilierul in sufragerie intrucat trebuie sa nu fie pus cu spatele spre usa, canapelele trebuie asezate fata in fata, iar locurile sa fie sufiente pentru toti cei pe care ii asteptati in vizita. Imbinarea elementelor tine de mobilier, de corpuri de iluminat, de covor, de obiecte de arta dar si de prezenta unor plante.
 • Dormitorul: Pentru foarte multi aceasta incapere este cea mai importanta, si sincer pe buna dreptate, deoarece un somn linistit este cheia pentru a avea o zi reusita si plina de energie. Patul este elementul central al acestei camere si trebuie ca acesta sa fie asezat de asa maniera si pe cat posibil nu trebuie ca acesta sa fie folosit ca si spatiu de depozitare deoarece ceea ce puneti sub pat va poate afecta indirect somnul si energia din incapere.
 • Baia: In cazul acestei incapere trebuie vorbit despre o amenajare care sa previna o scurgere a energiilor si gasirea unui echilibru intre cele legate de apa si de curgerea bunastarii si cele care vin sa sporeasca bunastarea sau macar sa blocheze curgerea lor. Un bun exemplu poate fi dat de pozitionarea vasului de toalete cat mai aproape de usa pentru a bloca curgerea bunastarii din casa voastra.
 • Bucataria: Legatura bucatariei cu energiile tin de amenajarea propriu-zisa si de imbinarea mobilierului cu electrocasnicele dar si de ce produse aveti prezente si daca acestea mai sunt sau nu valabile. Mentinerea produselor proaspete este bine venita dar la fel este si mentinerea curateniei in bucatarie si aruncarea gunoiului, poate pentru a fi transformat in compost si astfel pentru a asigura un circuit al materiei in natura.

3...2...1... Feng Shui – Start - 2

1… Elementul central

    Pentru fiecare incapere exista un element considerat a fii central si in jurul caruia trebuie aranjate celelalte piese dar exista si un element central cand vine vorba despre energia pe care doriti sa o canalizati spre voi si spre locuinta voastra. Pentru toate aceste lucruri puteti aplica modul de imbinare a celor 5 elemente fiecare dintre ele fiind conectat cu anumite energii dar si cu piese de mobilier sau obiecte de decor. Aceste elemente centrale trebuie sa tina cont de un lucru si acela este legat de orientarea catre usa pentru a vedea pe oricine intra pe aceasta si in acest fel va ajuta sa va simtiti in siguranta. Orientarea catre usa nu tine doar de partea de a nu fi luati prin surprindere ci este vorba si despre ceea ce inseamna oportunitatile pe care le puteti primi sau care va pot iesii in cale fara a le rata.
    Pentru foarte multa lume toate aceste lucruri pot fi considerate ca inutile sau unele care va pot face sa cheltuiti o suma foarte mare de bani atunci cand va pregatiti sau va amenjatai locuinta insa poate fi vorba doar despre un mic efort pe care sa il faceti si astfel sa va bucurati de toate beneficiile pe care le poate avea o locuinta si despre a avea ceea ce inseamna o casa nu doar o locuinta.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult