Prima pagină » Vindecarea holistica prin intermediul cristalelor

Vindecarea holistica prin intermediul cristalelor

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Vindecarea holistică prin intermediul cristalelor

Vindecarea holistică prin intermediul cristalelor

   Informațiile care ne revin de la descoperirile antice și arheologice din India, Mesopotamia, Egipt sau Grecia Antică ne arată faptul că arta de vindecare prin intermediul cristalelor a existat în rândul oamenilor încă de la începuturi. Pentru câteva mii de ani arta de vindecare prin cristale a fost parte a medicinei naturale, fiind o tradiție care a continuat în Occident până în perioada Renașterii.

   În societatea modernă lucrurile stau puțin diferit. Datorită faptului că știința a progresat semnificativ și domeniile de studii asociate au evoluat, este foarte clar faptul că toate formele de viață și toate obiectele fără viață schimbă energia din jurul lor. Lumina, căldura sau alte surse de radiații electromagnetice sunt absorbite, transformate și eliberate ulterior prin acest proces.

   Energia cristalelor și interacțiunea cu organismul uman
   Cristalele rezonează și reacționează cu propria lor semnătură energetică. În funcție de mineral, cristalele pot afișa o oscilație măsurabilă pe întreaga paletă a spectrului electromagnetic. Chiar dacă vorbim despre cristale cu niveluri joase de energie, acestea pot avea un impact semnificativ datorită rezonanței magnetice care este în armonie și se regăsește sub formă continuă. Pe baza acestor energii, cristalele pot fi folosite în vindecarea organismului.

   Atunci când câmpul electromagnetic al unui cristal vine în contact cu organismul uman, acesta influențează corpul nostru în diferite moduri. În primul rând energia curge prin meridianele corpului nostru, practic energia făcându-și loc în corp. În al doilea rând cristalele interacționează cu centrii energetici ai organismului, cu chackrele. Energia cristalelor stimulează impulsurile electrice al nervilor și interacționează cu activitatea glandelor hormonale. De asemenea acționează asupra metabolismului celulelor, țesuturilor și organelor ca urmare a schimbului de materie prin intermediul membranei celulelor care sunt stimulate electromagnetic.

Vindecarea holistică prin intermediul cristalelor   Vindecarea prin intermediul cristalelor
   Cristalele au abilitatea de a vindeca holistic înglobând în vindecare planul fizic, planul emoțional, planul mental și planul spiritual. Cristalele au puterea de a ajuta la reechilibrarea energiilor subtile și chiar de a combate starea de rău rezolvând chiar sursa problemei. Modul prin care cristalele acționează și vindecă are legătură cu vibrația acestora. Prin intermediul vibrației cristalele pot ajuta la reechilibrarea câmpului magnetic al corpului și care activează punctele de conexiune cu chakrele energetice. Astfel, prin faptul că reechilibrează chackrele, foarte multe stări de rău atât de ordin fizic, cât și de natură psihică, pot fi ameliorate prin folosirea cristalelor.

   Având în vedere faptul că cele mai multe dintre afecțiunile medicale sunt cauzate de o combinație de factori și nu doar de un singur factor, starea de rău poate exista cel mai adesea la un nivel foarte subtil. Astfel putem vorbi despre o stare de rău care să fie emoțională, mentală sau un simplu semn care indică o indispoziție sau o deconectare de natură spirituală. În acest din urmă caz putem vorbi despre o aliniere defectuoasă a corpului fizic și a câmpului biomagnetic.

   Anumite cristale sunt folositoare pentru a combate perturbările energetice. Este foarte important de punctat faptul că în majoritatea cazurilor cristalele au capacitatea de a trata atât cauza, cât și simptomele. În acest sens pot fi folosite cristale care să fie așezate în jurul corpului sau pot fi utilizate ca instrument pentru stimularea punctelor de reflex de la nivelul corpului. Alte cristale pot fi folosite prin rularea pe corp cu mare blândețe pentru a stimula un anumit punct și pentru a elibera durerea sau indispoziția.

   Încă din urmă cu câteva milenii cristalele sunt asociate cu diferite părți ale corpului sau cu diferite organe ale acestuia. Spre exemplu, în medicina chineză tradițională și în tradiția ayurveda indiană multe dintre prescripțiile de natură medicală a cristalelor sunt și astăzi folosite.

   Metode de vindecare prin utilizarea cristalelor
Există mai multe abordări care pot fi folosite în vindecarea cu ajutorul cristalelor în societatea modernă. Fiecare dintre aceste metode poate susține vindecarea organismului în planul fizic, mental, emoțional sau spiritual.

   Metoda intuitivă
   Una dintre metode este cea intuitivă. Aceasta descoperă efectele vindecătoare și utilizarea practică a cristalelor prin ceea ce poate fi descris cel mai bine sub forma „intuiției” sau a „sentimentului interior”. Folosind atât intuiția și puterea de observare, schimbările foarte subtile pot fi resimțite imediat ce cristalele folosite în practicile de vindecare sunt atinse, sunt purtate pe corp sau sunt plasate la nivelul organismului. Dacă atunci când urmezi astfel de practici poți simți și poți urmări reacțiile pozitive, reacțiile de fortifiere a organismului, vei avea abilitatea de a identifica corect energia cristalelor fără a avea nevoie de mai multe cunoștințe de natură teoretică.

  Metoda energetică
  Această metodă are în vedere o mai mare explorare a cristalelor prin folosirea măsurătorilor de radiestezie. În cadrul acestor măsurători sunt folosite diferite tije și pendule pentru testarea mișcării mușchilor. În acest mod organismul poate indica care organ, care meridian al corpului sau care dintre funcțiile fizice, emoționale sau mentale răspund la cristalul care a fost testat folosind această metodă. Este o modalitate prin care reacțiile individuale la anumite cristale de vindecare pot fi identificate rapid și eficient. În consecință, acele cristale identificate ca fiind eficiente pot fi recomandate în a fi folosite pentru vindecare.

Vindecarea holistică prin intermediul cristalelor  Metoda analitică
   O altă metodă în care nu se urmărește doar efectul de vindecare al cristalelor asupra individului, dar și principiile de bază ale energiei acestor cirstale este metoda analitică. Este demonstrat faptul că atât modul de formare geologică al cristalelor, cât și structura moleculară, mineralele din compoziție și culoarea cristalelor contribuie în mod independent la efectul de vindecare. Pe baza cunoștințelor acestor principii, este foarte posibil să identifici cu exactitate cristalul care poate vindeca o anume persoană într-o anumită stare de sănătate sau într-o anumită situație de viață. În cazul acestei metode practic se analizează toate aspectele legate de cristale, de sursele care dau energie și proprietățile cristalelor și de rolul acestor aspecte în vindecarea prin intermediul cristalelor.

   Metoda empirică
  Cea de-a patra metodă se bazează pe experiența precedentelor trei metode amintite și vizează aplicațiile practice confirmate în mod repetat în urma metodelor de vindecare. În acest caz nici una dintre metode nu este confirmată individual și nici o teorie nu este eficientă doar în sine. După o pauză de multe sute de ani, tradiția valoroasă a folosirii cristalelor pentru vindecare a fost redescoperită și readusă la viață, iar numărul persoanelor care apelează la vindecarea prin intermediul cristalelor este tot mai mare.

   Remarci finale
  Cristalele au fost folosite mii de ani pentru vindecare și sunt folosite și în prezent. Chiar dacă medicina modernă a evoluat foarte mult, în continuare cristalele se dovedesc a fi utile în vindecare sau ca sprijin în diferite tratamente. Indiferent dacă vorbim despre folosirea cristalelor prin plasarea în anumite zone ale organismului unde există nevoie de tratament sau dacă cristalele sunt folosite prin amplasarea lor în apă care ulterior este consumată, multitudinea de cristale disponibile oferă o gamă diversificată de oportunități pentru ca aceste pietre semi-prețioase să fie utilizate în vindecarea holistică. Cristalele pot vindeca inclusiv prin simpla amplasare a lor în spațiile unde locuiești, unde lucrezi sau unde urmezi un anumit tratament medical.

  Pe lângă vindecare, cristalele aduc o contribuție importantă inclusiv pentru regăsirea echilibrului. Prin intermediul rezonanței și al vibrației, cristalele aduc o influență benefică pentru a recâștiga echilibrul emoțional, mental, spiritual și fizic. Este adevărat că nu toate cristalele sunt folosite pentru vindecare sau pentru regăsirea echilibrului. Însă anumite cristale sunt folosite de milenii pentru proprietățile lor terapeutice.

  Alegerea cristalului pentru vindecare trebuie să pornească întotdeauna de la simptome. Se poate apela cu încredere la un terapeut experimentat în folosirea cristalelor pentru vindecare. În măsura în care dorești să afli mai multe informații despre care dintre cristale sunt utile pentru vindecarea de care ai nevoie, poți să parcurgi descrierea și proprietățile cristalelor care se găsesc în magazinul StoneMania.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult