Prima pagină » Tot ce nu stiai despre cristalul de Angelit

Tot ce nu stiai despre cristalul de Angelit

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Tot ce nu știai despre cristalul de angelit

Tot ce nu știai despre cristalul de angelit


   Având o nuanță aparte de albastru deschis, piatra de angelit te cucerește încă din primele clipe cu aspectul său diafan. Poate nu știai, dar acest cristal este capabil de multe lucruri speciale, fiind cunoscut în întreaga lume pentru abilitățile sale de vindecare. Ți-am stârnit curiozitatea? Haide să descoperim împreună particularitățile sale!

  •    Ce este Angelitul?

  Angelitul este o piatră de culoare bleu, utilizată în diverse scopuri, precum vindecare sau pentru realizarea bijuteriilor. Acesta este un mineral care se formează din sulfura de calciu și are o duritate de 3.5 pe scara de duritate Mohs. Este o piatră fragilă, care trebuie mânuită cu grijă, deoarece se poate ciobi sau deteriora extrem de ușor.

  •   De unde vine denumirea de Angelit?

  Angelitul este cunoscut în prezent și ca anhidrit, denumire pentru care sunt răspunzători grecii, deoarece anhydros înseamnă „fără apă”, ceea ce indică faptul că în structura sa nu se găsește apă. Cristalele de anhidrit pot avea nuanțe diverse, de roz, gri, alb, lila sau roșu, dar numai cele de culoare albastră sunt cunoscute sub denumirea de angelit.

Tot ce nu știai despre cristalul de angelit1

  •   Unde poate fi găsit Angelitul?

  Piatra de angelit poate fi găsită în apropierea liniilor de coastă, în mare parte în Statele Unite ale Americii, în state precum California, New York, Arizona, New Jersey sau New Mexico, dar și în Europa, în țări precum Italia, Austria sau Germania sau în zone ceva mai însorite, ca Brazilia sau Mexic.

  •   Ce proprietăți are Angelitul?

  Putere de vindecare fizică – se pare că această piatră are o mare putere de vindecare fizică, având efect asupra glandei tiroide a unei persoane. Totodată, angelitul este cunoscut pentru că ajută organismul să elimine orice tip de infecții care au legătură cu gâtul și contribuie la reînnoirea vaselor de sânge, având proprietăți benefice pentru inimă.

  Putere de vindecare spirituală – angelitul are un efect pozitiv și asupra emoțiilor și ajută la înlăturarea furiei, a stresului și a anxietății. Această piatră are capacitatea de a aduce posesorului o senzație de calm și liniște.

  Putere de vindecare metafizică – se crede că angelitul poate îmbunătăți spiritualitatea, oferind o energie calmă și liniștitoare. Multe persoane susțin că ajută la îmbunătățirea comunicării și a exprimării.

Tot ce nu știai despre cristalul de angelit2

  •   Cum să ai grijă de Angelit?

  Dacă ai un cristal de angelit sau bijuterii confecționate din acest material, trebuie să știi că ai de-a face cu o piatră iubitoare de apă, care poate absorbi rapid umezeala. Așadar, îți recomandăm să nu porți acest cristal atunci când mergi la piscină sau la sală. Pentru a-l curăța trebuie doar să îl ștergi cu o cârpă moale și uscată.


Mai mult, deoarece are un nivel de duritate scăzut, angelitul poate fi deteriorat extrem de ușor, deci ai grijă să îl protejezi împotriva zgârieturilor sau a ciobiturilor.

Angelitul este o piatră extrem de fină și elegantă, care se potrivește de minune bijuteriilor confecționate din argint. Nu uita să îl ții departe de umiditate și să îl ferești de zgârieturi!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult