Prima pagină » Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante

Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante

Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante

    Terapia cu cristale este o practică ce sugerează că anumite cristale au proprietăți curative și pot fi utilizate pentru a trata diverse afecțiuni fizice și emoționale. Cei care practică terapia cu cristale în combinație cu plantele sunt de părere că cristalele au abilitatea de a concentra și de a transmite energie, ce poate fi utilizată pentru a echilibra chakrele (centre energetice) din organism.
Există o multitudine de cristale utilizate în terapie, fiecare având propriile sale proprietăți. De exemplu, se crede că cristalele de cuarț sunt utile pentru a proteja împotriva energiei negative, în timp ce cristalele de roz sunt considerate a fi bune pentru iubire și relații.
    În ceea ce privește plantele, terapia cu cristale se poate combina cu diferite ierburi. Această combinație mai este numită aromaterapie.
Aromaterapia este o formă de terapie care utilizează uleiurile esențiale extrase din plante pentru a beneficia de proprietățile lor terapeutice. Uleiurile esențiale sunt considerate a fi concentratul de esență al plantelor, conținând compuși volatili care sunt responsabili pentru mirosul și proprietățile terapeutice ale plantelor. Ele sunt obținute prin distilarea sau presarea la rece a plantelor, și pot fi utilizate în diferite moduri pentru a trata diverse afecțiuni fizice și emoționale.
Terapia cu cristale poate fi combinată cu aromaterapia prin plasarea unor cristale în apropierea uleiurilor esențiale sau prin inhalarea uleiurilor esențiale în timp ce se ține un cristal în mână. Se sugerează că această combinație poate amplifica efectele terapeutice ale uleiurilor esențiale și poate ajuta la îmbunătățirea stării de bine și la tratarea unor afecțiuni.
Terapia cu cristale se poate face prin purtarea sau prin plasarea unui cristal pe zona afectată sau prin utilizarea unui cristal în timpul meditației sau al unui ritual.
Există o varietate de combinații de cristale și ierburi care sunt sugerate în terapia cu cristale, fiecare având propriile proprietăți sugerate.

Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante 1

Cristale de cuarț și echinacea
Cuarțul este un cristal care este considerat a fi un purificator puternic de energie, care poate ajuta la eliminarea negativității și la protejarea împotriva energiei negative.
 Echinacea este o plantă care este considerată a ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar, contribuind la prevenirea și tratarea răcelilor și a infecțiilor.
Combinarea acestor două elemente ar putea ajuta la protejarea organismului de energia negativă, și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Cristale de ametist și valerian
Ametistul este un cristal care este considerat a fi un amortizor de stres și anxietate, ajutând la îmbunătățirea stării de spirit și a clarității mintale.
 Valerian este o plantă care este utilizată în medicina alternativă pentru tratamentul anxietății și insomniei, ajută în relaxarea și îmbunătățirea somnului.
Cristalele de ametist și valerian sunt o combinație sugerată pentru tratarea anxietății și îmbunătățirea stării de spirit prin relaxarea și calmarea mintii.

Cristale de turcoaz și coada-șoricelului
 Turcoazul este un cristal care este considerat a ajuta la detoxifiere și purificare, precum și la echilibrarea sistemului imunitar. Coada-șoricelului este o plantă care este utilizată în medicina alternativă pentru tratamentul afecțiunilor renale și de tract urinar. Se crede că aceasta poate ajuta la curățarea rinichilor și la eliminarea pietrelor.
Cristalele de turcoaz și coada-șoricelului sunt o combinație sugerată pentru ratarea afecțiunilor renale și la îmbunătățirea calității vieții prin detoxifiere și purificare a organismului.

Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante

Cristale de citrin și ginseng
Citrinul este un cristal care este considerat a ajuta la îmbunătățirea energiei și a motivației, precum și la eliminarea stresului și anxietății.
Ginsengul este o plantă care este utilizată în medicina alternativă pentru tratamentul oboselii și a stresului, precum și pentru îmbunătățirea performanței fizice și mentale.
Cristalele de citrin și ginseng sunt o combinație sugerată pentru îmbunătățirea energiei și la tratarea oboselii prin eliminarea stresului și anxietății și îmbunătățirea performanței fizice și mentale.

Cristale de lapis lazuli și musetel
 Cristalele de lapis lazuli și musetelul sunt utilizate în mod tradițional pentru a trata durerile de cap și pentru a îmbunătăți somnul.
Lapis Lazuli este considerat a fi un cristal puternic care se spune că ar ajuta la eliminarea stresului și anxietății, ceea ce poate contribui la reducerea durerilor de cap. De asemenea, se spune că ar ajuta la îmbunătățirea calității somnului prin promovarea unui somn mai profund și mai liniștitor.
Musetelul este o plantă medicinală care este utilizată în mod tradițional pentru a trata problemele de somn, cum ar fi insomniile. Este considerat a fi un sedativ ușor care poate ajuta la relaxarea sistemului nervos, ceea ce poate contribui la reducerea durerilor de cap și la îmbunătățirea calității somnului.

Cristale de obsidian negru și hypericum
Cristalele de obsidian negru și hypericumul sunt utilizate în mod tradițional pentru a trata depresia și pentru a îmbunătăți starea emoțională.
Obsidianul negru este considerat a fi un cristal puternic care se spune că ar ajuta la eliminarea negativității și a blocajelor emoționale, ceea ce poate contribui la reducerea depresiei. De asemenea, se spune că ar ajuta la îmbunătățirea stării emoționale prin promovarea unui sentiment de pace și echilibru.
Hypericumul este o plantă medicinală care este utilizată în mod tradițional pentru a trata depresia. Este considerat a fi un agent anti-depresiv natural și poate ajuta la îmbunătățirea stării emoționale prin îmbunătățirea funcționării sistemului nervos.

Proprietati curative ale diferitelor tipuri de cristale si plante

Cristale de cristal de smarald și roinita
 Cristalele de smarald și roinita sunt o combinație sugerată pentru tratarea durerilor menstruale și la îmbunătățirea calității vieții prin echilibrarea hormonilor și reducerea inflamației.
Smaraldul este un cristal care este considerat a ajuta la echilibrarea hormonilor și la îmbunătățirea stării de spirit. Roinita este o plantă care este utilizată în medicina alternativă pentru tratamentul durerilor menstruale și crampelor. Se crede că aceasta poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerii.

Cristale de safir și ginkgo biloba
Combinând safirul și ginkgo biloba se crede că poate ajuta la îmbunătățirea concentrării, clarității mintale și echilibrului emoțional.
 Safirul este considerat a fi un cristal purificator care poate ajuta la eliminarea blocajelor mentale și la îmbunătățirea comunicării interioare.
Ginkgo biloba, pe de altă parte, este utilizată în medicina alternativă pentru tratamentul afecțiunilor mentale precum depresia și anxietatea. De asemenea, aceasta poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge la nivelul creierului și poate ajuta la îmbunătățirea memoria și concentrarea.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult