Prima pagină » Cristalul de beril, puterea si misterul acestei pietre pretioase

Cristalul de beril, puterea si misterul acestei pietre pretioase

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Cristalul de beril, puterea si misterul acestei pietre pretioase

Cristalul de beril, puterea si misterul acestei pietre pretioase

In lumea fascinanta a cristalelor, fiecare piatra aduce cu sine o poveste unicasi proprietati specifice care au fost apreciate si folosite de secole intregi. Unul dintre aceste cristale deosebite este cristalul de beril, cunoscutsi sub numele de „regele cristalelor” datorita frumusetii si puterii sale uimitoare.Numele sau provine din limba greaca „beryllos” si a fost mentionat inca din timpul Greciei antice. Cristalul de beril este considerat o piatra pretioasasi este folositain scopuri decorative si terapeutice, fiind apreciata atat pentru stralucirea sa irezistibila, cat si pentru proprietatile sale vindecatoare.

Originea si descoperirea berilului

Berilul este un mineral compus din ciclosilicat de aluminiu si beriliu si face parte din grupa berilului, alaturi de alte varietati de cristale pretioase precum smaraldul, aquamarinul si morganitul. Berilul a fost cunoscut si apreciat inca din antichitate, iar primele mentiuni despre aceasta piatra pretioasa dateaza din secolul al V-lea i.Hr. Grecii antici considerau berilul ca fiind o piatra magica, cu puteri vindecatoare si de protectie.

Depozitele de beril au fost gasite in diferite parti ale lumii, inclusiv in Egipt, Brazilia, Columbia, Madagascar, Pakistan, Rusia si Statele Unite. Unele dintre cele mai valoroase si cunoscute varietati de beril includ aquamarinul, cu o culoare albastru-verzuie, morganitul, cu o culoare roz si heliodorul, cu o culoare galbena sau auriu.

Caracteristici fizice si optice

Berilul se remarca prin frumusetea sa irezistibilasi prin stralucirea sa caracteristica. Culoarea berilului poate varia semnificativ, de la transparent sau incolor, la diferite nuante de verde, albastru, roz, galben sau auriu. Aceasta variatie de culori se datoreaza impuritatilor din compozitia sa chimica.

Cu o duritate de 7,5 – 8 pe scara Mohs, berilul este relativ rezistent la zgarieturi, dar poate fi vulnerabil la lovituri puternice, astfel ca este necesara o manipulare atenta pentru a preveni spargerea sau fisurarea pietrei.

Berilul are o stralucire vitreoasa, iar transparenta sa variaza de la complet transparent la translucid sau opac, in functie de varietate si de impuritatile prezente.

Varietatile de beril si caracteristicile lor

Berilul vine intr-o gama variata de culori si varietati, fiecare avand propriile sale caracteristici si proprietati specifice:

 • Acvamarinul: Cunoscut pentru culoarea sa albastru-verzuie, acvamarinul este una dintre cele mai apreciate varietati de beril. Culoarea sa unica este data de prezenta urmelor de fier in compozitia sa. Aquamarinul este asociat cu claritatea mentala, linistea interioarasi puterea de a exprima cu incredere gandurile si sentimentele.
 • Morganitul: Aceasta varietate de beril este cunoscuta pentru culoarea sa roz, datorata prezentei urmelor de mangan in compozitia sa. Morganitul este asociat cu iubirea si compasiunea si este considerat a fi o piatra a inimii. Se crede ca morganitul poate aduce echilibru emotional si poate ajuta la vindecarea relatiilor.
 • Heliodorul: Heliodorul se remarca prin culoarea sa galbena sau auriu si este asociat cu energia soarelui. Aceasta varietate de beril este cunoscuta pentru puterea sa de a sprijini increderea in sine si de a stimula creativitatea si inspiratia.
 • Goshenitul: Este o varietate de beril incolora sau translucida, cu o stralucire clarasi pura. Goshenitul este asociat cu purificarea si eliberarea energiilor negative. Este cunoscut si sub numele de „berilul alb”.
 • Berilul roz: Aceasta varietate de beril prezinta o culoare roz deschis sau intens si este asociata cu energia iubirii si a inimii. Este adesea folositain bijuterii si podoabe pentru a simboliza dragostea si tandretea.

Cristalul de beril, puterea si misterul acestei pietre pretioase1

Proprietati si beneficii spirituale ale berilului

Berilul este considerat a fi o piatra pretioasa cu puternice proprietati terapeutice si spirituale, iar utilizarile sale au fost apreciate de secole intregi. In lumea esoterismului si a cristaloterapiei, berilul este asociat cu o serie de beneficii si calitati spirituale:

 • Echilibrarea si armonizarea: Berilul este considerat o piatra a echilibrului si a armoniei. Se spune ca purtarea sau folosirea acestei pietre ajuta la echilibrarea energiilor din corp si la armonizarea trupului, mintii si sufletului.
 • Protectie spirituala: Berilul este asociat cu protectia impotriva energiilor negative si a influentelor malefice. Se crede ca poarta sau utilizarea berilului poate actiona ca un scut energetic, protejand purtatorul de influentele nefaste din mediul inconjurator.
 • Amplificarea intuitiei si a intelepciunii: Berilul este asociat cu stimularea intuitiei si a intelepciunii interioare. Se spune ca aceasta piatra ajuta la deschiderea mintii si la accesarea intelepciunii interioare.
 • Stimularea creativitatii si a exprimarii de sine: Berilul este considerat a fi o piatra a creativitatii si a exprimarii de sine. Poate stimula creativitatea si imaginatia si poate ajuta la exprimarea cu sinceritate si claritate a gandurilor si sentimentelor.
 • Purtarea berilului in meditatie: Multi practicanti spirituali poarta berilul in timpul meditatiei pentru a sprijini accesarea unor niveluri mai profunde de constiintasi pentru a obtine o stare de liniste si pace interioara.
 • Vindecarea emotionalasi echilibrul: Se spune ca berilul poate ajuta la vindecarea si echilibrarea aspectelor emotionale ale unei persoane. Aceasta piatra poate sprijini eliberarea emotionalasi poate aduce o stare de calm si liniste interioara.

Cum sa utilizezi berilul

Berilul poate fi folosit in mai multe moduri pentru a beneficia de proprietatile si calitatile sale spirituale:

 • Bijuterii: Berilul este foarte apreciat in creatia de bijuterii, cum ar fi coliere, bratari, cercei si inele. Purtarea acestor bijuterii poate spori energia si vibratia acestei pietre si poate aduce beneficiile sale spirituale.
 • Meditatie: Berilul poate fi folosit in timpul meditatiei pentru a sprijini concentrarea si pentru a accesa niveluri mai profunde de constiinta. In timpul meditatiei, tineti berilul in mana sau asezati-l in fata dumneavoastra pentru a va conecta cu energia si vibratia sa.
 • Elixire: Pentru a beneficia de proprietatile berilului intr-un mod mai subtil, puteti prepara un elixir de beril. Acesta se obtine asezand piatra intr-un recipient cu apa de izvor si lasandu-l sa stea timp de cateva ore sau peste noapte. Apa se poate bea apoi in scopuri terapeutice si spirituale.
 • In meditatie cu cristale: In timpul meditatiilor cu cristale, puteti amplasa berilul pe corp sau in jurul zonei afectate pentru a sprijini echilibrul si vindecarea.

Cristalul de beril, puterea si misterul acestei pietre pretioase1

Ingrijirea si curatarea berilului

Berilul este o piatra pretioasa durabila, dar pentru a mentine stralucirea si frumusetea sa, este important sa acordati atentie ingrijirii si curatarii sale. Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca berilul dumneavoastra ramane in conditie excelenta:

Evitati expunerea berilului la temperaturi extreme sau la schimbari bruste de temperatura, deoarece acestea pot cauza spargerea sau fisurarea pietrei.

Curatati berilul cu apa caldutasi sapun delicat si uscati-l cu o carpa moale pentru a indeparta reziduurile si murdaria.

Evitati sa atingeti berilul cu substante chimice dure sau sa aplicati parfum, lotiuni sau produse de infrumusetare pe piele inainte de a purta bijuterii cu beril.

Depozitati bijuteriile cu beril in cutiute sau pungi de bijuterii pentru a le proteja de zgarieturi si lovituri.

Pentru a mentine energia si vibratia berilului, puteti curata piatra in mod regulat cu smarald sau cu o metoda de curatare energetica pe care o preferati.

Berilul este o piatra pretioasa cu o frumusete si o putere uimitoare. Datorita varietatilor sale unice si a proprietatilor sale spirituale, aceasta piatra a fost apreciatasi utilizatain lumea intreaga de-a lungul istoriei. Indiferent ca o purtati ca bijuterie sau o utilizati in practici spirituale, berilul poate aduce echilibru, frumusete si energie pozitivain viata dumneavoastra.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult