Prima pagină » Celestit: Cristalul Albastru al Inaltarii Spirituale si Comunicarii Divine

Celestit: Cristalul Albastru al Inaltarii Spirituale si Comunicarii Divine

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Cristalul Albastru al Inaltarii Spirituale si Comunicarii Divine

Celestit: Cristalul Albastru al Inaltarii Spirituale si Comunicarii Divine

In lumea fascinanta a cristalelor, fiecare piatra pretioasa si cristal poarta cu sine o poveste veche si o energie distincta. In randul acestor comori ale naturii, Celestitul straluceste ca un diamant al spiritualitatii. Cu nuantele sale delicate de albastru si capacitatile sale spirituale impresionante, acest cristal a devenit un punct focal pentru cei pasionati de lumea cristalelor si a cautatorilor de iluminare.

Originea si Descoperirea Celestitului

Pentru a intelege in profunzime Celestitul, trebuie sa incepem cu originile sale. Acest cristal rar face parte din grupa zeolitelor, o familie de minerale alcatuite din retele cristaline de silicati. Cu o istorie fascinanta, Celestitul a fost descoperit pentru prima data in secolul al XVIII-lea in Anglia si ulterior in Madagascar, Germania, Statele Unite si multe alte locuri de pe glob. Numele sau deriva din cuvantul latin „caelestis,” care inseamna „ceresc” sau „divin.” Aceasta denumire reflecta in mod adecvat nuanta sa albastra, care aminteste de cerul senin si de profunzimea spirituala. De-a lungul istoriei, Celestitul a fost asociat cu cerul, divinitatea si comunicarea cu lumea spirituala, ceea ce ii confera o semnificatie speciala in practicile spirituale.

Proprietati Fizice si Chimice ale Celestitului

Pentru a intelege mai bine Celestitul, sa aruncam o privire asupra compozitiei sale chimice si a caracteristicilor fizice. Celestitul este un silicat de strontiu si se formeaza in mod obisnuit ca agregate cristaline sau cristale tabulare. Cu o duritate de aproximativ 3 pana la 3,5 pe scara Mohs, este un cristal relativ moale si fragil, ceea ce il face vulnerabil la zgarieturi si deteriorari. Ceea ce il deosebeste cu adevarat este culoarea sa, care variaza de obicei de la albastru deschis la albastru intens sau cer. Aceasta nuanta vibranta ii confera o frumusete aparte si o face usor de recunoscut in colectiile de cristale.

Proprietatile Spirituale ale Celestitului

De-a lungul timpului, Celestitul a devenit cunoscut pentru o serie de proprietati spirituale remarcabile care il fac sa straluceasca in lumea cristalelor si a spiritualitatii.

 • Comunicarea cu Divinul: Unul dintre cele mai remarcabile aspecte spirituale ale Celestitului este abilitatea sa de a facilita comunicarea cu lumea divina. Acest cristal este adesea folosit pentru a deschide caile catre intelepciunea divina si pentru a sprijini conexiunea cu ghizii spirituali, ingeri si entitati superioare. Cei care cauta ghidare spirituala sau doresc sa isi intareasca legatura cu dimensiunile spirituale gasesc in Celestit un aliat de incredere.
 • Cristalul Albastru al Inaltarii Spirituale si Comunicarii Divine1Inaltare Spirituala: Celestitul este asociat cu procesul de inaltare spirituala si de evolutie. Energia sa pura si subtila  inalte de constiinta, permitand practicantilor sa experimenteze stari de constiinta mai profunde si sa se apropie de propria lor esenta divina.
 • Claritate Mentala si Focalizare: O alta calitate spirituala importanta a Celestitului este capacitatea sa de a sprijini claritatea mentala si de a imbunatati focalizarea atentiei. In meditatie si introspectie, acest cristal poate sa ajute la eliberarea gandurilor confuze sau distractive, permitand practicantilor sa se concentreze mai bine pe intentiile si scopurile lor spirituale.
 • Curatarea Energetica: Celestitul este cunoscut pentru capacitatea sa de a purifica si echilibra energia, atat in corpul fizic, cat si in mediul inconjurator. Acesta poate sa ajute la eliminarea energiilor negative sau stagnante din spatiul vital si din corpul practicantului. Curatarea energetica este esentiala in practicile spirituale pentru a mentine un mediu propice evolutiei spirituale.
 • Sprijin in Comunicare si Expresie de Sine: Datorita asocierii cu chakra gatului (Vishuddha), Celestitul poate sa sprijine comunicarea clara si expresia autentica de sine. Practicantii folosesc acest cristal pentru a depasi blocajele de comunicare si pentru a se conecta mai bine la adevarul interior. Acest lucru poate sa faciliteze dialogul sincer si sa contribuie la dezvoltarea relatiilor autentice.
 • Luciditate in Vise: Multi cautatori spirituali folosesc Celestitul pentru a spori luciditatea in vise. Acest cristal poate sa ajute la ameliorarea amintirii viselor si la interpretarea lor mai profunda. In timpul somnului, energia sa subtila poate sa intensifice constienta in lumea viselor, permitand practicantilor sa exploreze mesajele si simbolurile acestui taram misterios.
 •  Echilibrarea Energiei Feminine si Masculine: Celestitul este adesea vazut ca un cristal care sprijina echilibrarea energiilor feminine si masculine in interiorul individului. Acest echilibru este esential in cautarea echilibrului si a unitatii spirituale.

Cum Sa Lucrati Cu Celestitul in Practicile Spirituale

Lucrul cu Celestitul poate sa fie o experienta profunda si transformatoare.

Meditatie cu Celestit:

Meditatia cu Cristalul Celestit poate sa fie o experienta profunda si linistitoare. Iata cum sa o practicati:

 • Asezati-va intr-un loc linistit si confortabil, intr-o pozitie relaxata.
 • Tineti o bucata de Celestit in mana sau asezati-o in fata voastra, pe un suport adecvat.
 • Inchideti ochii si incepeti sa respirati adanc si ritmic.
 • Concentrati-va asupra intentiei voastre spirituale sau a intrebarii pe care o aveti.
 • Lasati energia delicata a Cristalului Celestit sa va invaluie si sa va calmeze mintea.
 • Stabiliti o conexiune profunda cu cristalul si permiteti-va sa calatoriti in lumea interioara a constiintei voastre.

Aceasta meditatie poate sa va ajute sa va deschideti catre ghidare spirituala, intelepciune interioara si stari de pace profunda.

Comunicare cu Divinul:

Cristalul Albastru al Inaltarii Spirituale si Comunicarii Divine2Pentru a stabili o legatura mai puternica cu lumea divina si pentru a comunica cu ghizii sau entitatile spirituale, puteti sa folositi Cristalul Celestit in urmatoarele moduri:

 • Tineti Cristalul Celestit in mana in timpul rugaciunilor sau meditatiilor de conectare spirituala.
 • Asezati-l pe altarul vostru sau intr-un spatiu sacru si folositi-l ca focalizator in timpul ritualurilor spirituale.
 • Purtati un colier sau un pandantiv cu un cristal de Celestit pentru a va mentine legatura cu lumea divina in fiecare zi.

Acest cristal poate sa amplifice semnalele si mesajele spirituale si sa intensifice intuitia voastra.

Lucrul cu Chakra Gatului:

Cristalul Celestit este asociat chakrei gatului (Vishuddha), care guverneaza comunicarea si exprimarea autentica de sine. Pentru a lucra cu aceasta chakra:

 • Asezati Cristalul Celestit pe gat in timpul meditatiei sau purtati un colier cu acest cristal.
 • Concentrati-va asupra deschiderii si echilibrarii chakrei gatului.
 • Folositi afirmatii pozitive pentru a va sprijini procesul de comunicare si exprimare.

Aceasta practica va poate ajuta sa va exprimati mai clar si mai autentic, in special in relatiile si conversatiile importante.

Curatarea Energetica:

Cristalul Celestit este un excelent purificator energetic. Puteti sa-l folositi pentru a curata energia din corpul vostru sau din mediul vostru:

 • Plasati Cristalul Celestit in colturile camerei voastre sau in spatiile unde simtiti ca energia este stagnanta sau negativa.
 • Faceti o sesiune de curatare energetica tinand Cristalul Celestit in mana si miscandu-l in jurul corpului vostru,  vizualizand cum energia negativa se disipeaza.

Aceasta curatare energetica va poate ajuta sa va simtiti mai usori si mai luminosi.

Luciditate in Vise:

Pentru cei interesati de luciditatea in vise, plasati un cristal de Celestit sub perna sau langa pat inainte de culcare. Acest lucru poate sa va ajute sa va amintiti mai bine visele si sa le interpretati. In timpul somnului, energia sa subtila poate sa intensifice constienta in lumea viselor, permitandu-va sa explorati mesajele si simbolurile acestui taram misterios.

Elixir de Celestit:

Puteti sa creati un elixir de Celestit plasand cristale intr-un recipient cu apa pura si lasandu-le sa se incarce cu energia cristalului. Apa incarcata cu Celestit poate sa fie consumata pentru a amplifica starea voastra de bine si claritatea mentala.

Celestitul, cu nuantele sale de albastru si proprietatile sale spirituale remarcabile, reprezinta un instrument pretios in cautarile voastre spirituale si de dezvoltare personala. In timp ce explorati lumea acestui cristal minunat, amintiti-va sa va ascultati intuitia si sa va conectati la energiile si intelepciunea pe care o poate aduce in viata voastra. Cu rabdare si constienta, puteti experimenta transformari profunde si iluminare spirituala prin intermediul Celestitului.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult