Prima pagină » Cele mai recente cristale descoperite

Cele mai recente cristale descoperite

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Cele mai recente cristale descoperite

Cele mai recente cristale descoperite

Mineralele sunt elemente componente ale planetei pamant si nu putem sa discutam despre scoarta terestra fara sa vorbim si despre cristalele care sunt prezente in aceasta si care s-au format in milioane de ani sau sute de milioane de ani. Cu toate ca stiinta este destul de avansata si s-au facut foarte multe analize privind modul de formare al planetei si pamantului inca sunt elemente care ne mai pot lua prin surprindere si sunt multe cristale care se descopera sau care au fost descoperite in ceea ce inseamna istoria recenta a noastra. Pana acum cateva zeci de ani nu se cunostea rolul cristalelor si multe erau vazute doar ca si elemente pur mitologice insa s-a descoperit ca acestea pot produce si energie electrica in anumite conditii.

Majoritatea cristalelor se bucura de o istorie indelungata iar energiile lor au fost folosite de oameni in diferite scopuri dar daca vorbim despre descoperiri recente atunci putem da ca si exemplu Pestera Cristalelor din Mexic si unde sunt cele mai mari cristale de pe pamant. In aceasta pestera descoperita in jurul anului 2000 au fost gasite cristale de selenit a caror lungime variaza pana la 100 de metri iar ca si greutate cel mai mare poate cantarii pana la 55 tone. Aceasta pestera poate fi considerata ca cea mai mare descoperire cand vine vorba despre dimensiunea cristalelor si forma cristalelor insa selenitul nu este tocmai nou daca vorbim despre prezenta sa pe pamant si utilizarea sa in antichitate.
 
Cele mai recente cristale descoperitePrintre primele mentiuni cu privire la cristale avem scrierile sumeriene datate din mileniul 4 i. Hr. care le-au inclus in formulele lor magice dar si din cultura asiatica unde erau folosite pentru diverse proceduri medicinale. De-a lungul timpului au fost gasite si in inscrisuri legate de imperiul roman ulterior fiind conectate cu stiinta si tehnologia fiind folosite in fizica, optica ulterior electronica si electrica. Cu toate acestea uimirea poate sa vina si din ceea ce se intampla iar de exemplu prima testare a unei explozii nucleare a scos la iveala cristale cu o forma si structura nemaintalnite pana atunci pe pamant. Trinititul cum a fost denumit cristalul format in urma temperaturii extreme cauzate de explozia nucleara din nisip, metale si alte materiale prinse de explozie este un cvasicristal al carui proprietati sunt inca nedescoperite.

Chiar daca poate fi considerat ca si cristal creat de mana omului sau un cristal artificial, trinititul poate fi considerat ca si o veriga lipsa a evolutiei mineralelor sau un ajutor de a explica ce se intampla pe alte planete care se afla in apropierea soarelui sau cum alte cristale se pot forma. Avand in vedere vechimea planetei noastrenu putem spune exact ce s-a intamplat de la inceput pana in zilele noastre iar formarea unui cristal in urma unei explozii nucleare poate fi asemanatoare cu formarea unui cristal la inceputul formarii planetelor.
Tot ca si descoperire relativ recenta, cercetatorii au analizat urme ale meteoritilor cazuti pe pamant iar cel explodat deasupra Rusiei in 2013 a captat atentia in numeroase moduri. Analiza resturilor meteoritului au scos la iveala cristale de forma cvasi-sferice sau aproape sferice cu proprietati morfologice unice, exotice si greu de explicat insa acest lucru nu face decat sa aduca si mai mult misticism asupra a cum cristalele sunt formate sau asupra proprietatilor pe care le au.

Pe langa cristalele meteoritului explodat in Rusia avem si cristalele care au fost descoperite de catre cercetatorii chinezi in monstrele colectate pe luna in 2020 si care au fost aduse pe pamant pentru analiza. Cristalul descoperit de cercetatorii chinezi este unul columnar, transparent si cu proprietati energetice uimitoare fiind considerat o descoperire monumentala cand vine vorba despre producerea de energie folosind material radioactiv.
Daca ne referim la cristalele care deja se bucura de o popularitate in ceea ce priveste terapia cu ajutorul acestora putem considera si cristal tanar rodocrositul si care este recunoscut pentru proprietatile sale protective dar si cele curative. Culoarea sa rosiatica insa este cea care il face sa fie un cristal apreciat si pentru cei care vor sa atraga asupra lor pasiunea care vor sa se remarce purtand o bijuterie cu un astfel de cristal dar si pentru dobandirea curajului sau a indraznelii astfel incat sa nu rateze anumite oportunitati pentru ca le este teama. Lista de noutati in materie de cristale poate fi completata de uvarovit, un cristal descoperit in secolul XIX in Siberia cu o culoare verzuie si care are foarte bune proprietati atunci cand vine vorba despre detinerea unei viziuni clare asupra lucrurilor.

Fluoritul este un mineral folosit de cele mai multe ori in scop decorativ datorita proprietatii sale de a lumina in intuneric iar asta l-a facut popular si in optica. Daca vorbim despre spiritualitate acest cristal poate fi folosit pentru a simboliza stabilitatea dar si a imbunatatii procesul decizional sau concentratia mai ales in apropierea unor examene. Labradorit-ul este un cristal tanar descoperit preponderent in tarile nordice si este cunoscut pentru culoarea sa albastruie cu insertii galbene fiind foarte asemanatoare cu o aurora boreala. Folosirea acestuia este recomandata a fi pentru cei care au nevoie de un plus de motivare pentru atingerea obiectivelor propuse sau pentru transformarea viselor in realitate.

Cristale noi sunt descoperite fie ca vorbim despre urme de meteoriti sau despre noi mine si noi locatii din scoarta terestra insa vom putea avea mereu noi informatii despre ceea ce inseamna proprietatile acestora. Exista studii si asupra unor cristale care au proprietati uimitoare atunci cand vine vorba despre generarea unor energii, existand si teorii despre acele cristale ”temporare” a caror energie emanata nu pare sa se diminueze in timp sau sa fie afectata de trecerea timpului. Certitudinea insa este ca inca nu stim nimic despre ceea ce pot face majoritatea cristalelor si ca suntem inca la inceput de drum cand vine vorba despre descoperirea a ceea ce pot face aceste cristale pentru noi.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult