Prima pagină » Arta antica a cristaloterpiei

Arta antica a cristaloterpiei

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Arta antica a cristaloterapiei

Arta antica a cristaloterpiei

Pietrele prețioase, pietrele și cristalele de care ne bucurăm și le folosim astăzi au fost create în pântecele Pământului de-a lungul a milioane de ani prin acțiunea apei, a vântului și focului vulcanic. Deoarece crusta Pământului este compusă din o mare varietate de roci magmatice, metamorfice și sedimentare. Se pare că atractia deținuta de omul antic pentru pietre ar fi fost naturala și instinctiva. Când primii oameni au decis să folosească pietre și cristale intr-un mod personal, pentru a le tine aproape sau a le purta pe corp fie ca amulete sau podoabe, aceste obiecte au devenit ceva care a influențat existența lor.  

Acestia au fost folosit cristale pentru bijuterii sacre, vindecare și ca simboluri ale puterii pentru multe zeci — dacă nu sute — de mii de ani. Poate, oamenii s-au împodobit întotdeauna cu bijuterii sacre. Arheologii au găsit numeroase artefacte de bijuterii și margele găurite din dinți de animale, oase, scoici și pietricele. Începând din paleolitic, in urmă cu peste șaptezeci și cinci de mii de ani, oamenii au luat obiectele pe care le-au găsit au făcut găuri în ele și le-au purtat. Recent scoici de moluște găurite au fost descoperite într-o peșteră în Blombos, Sud Africa, care datează de la 75.000 la 100.000 de ani în perioada paleoliticului.  

De ce oamenii timpurii purtau aceste podoabe? Putem doar specula că perspectivele antropologii se atrag din triburile moderne aplicate în lunga preistorie. Dacă este așa, oamenii au folosit bijuterii pentru mai multe motive de-a lungul multor mii de ani: în primul rând, bijuteriile au oferit protecție împotriva adversitatii; în al doilea rând, pentru a dovedi statutul – poziţia înaltă a unui rege sau a reginei era marcat cu bijuterii scumpe din aur și pietre prețioase; și în al treilea rând, bijuteriile au fost podoabă pentru a spori atractivitatea sexuală.

În momentul în care civilizația sumeriană a înflorit între râurile Tigru și Eufrat în Mesopotamia cu cinci mii sau mai mult de ani în urmă, fascinația omului pentru pietre evoluase într-o expresie foarte specializată. La Ur , un oraș important situat la câteva mile Vest de Eufrat, arheologii au descoperit bijuterii și aur, obiecte de o manopera superba. În mormântul reginei Pu-Abi, printre altele, au fost găsite multe obiecte valoroase. Regina însăși era îmbrăcată Arta antica a cristaloterapieiîntr-o haină de aur, lapis lazuli, agat și carneol, iar în jurul ei erau obiecte personale cum ar fi vase de băut de aur, inele și amulete de lapis și aur în formă de pești și alte animale.

Egiptenii foloseau pietre prețioase, pietre și cristale ca parte fundamentala pentru purificari, vindecari spirituale si medicinale. Egiptenii au fost meșteri excelenti și au demonstrat un ochi sofisticat pentru culoare în creaţiile lor. În timp ce interesul pentru pietre prețioase și pietre a izvorât probabil din îndemnurile oculte care le-au dat valoare ca amulete, acestia le foloseau și ca podoabe. Bărbații și femeile purtau pandantive în jurul capului, gât, talie, glezne și orice parte a corpului considerată vulnerabilă sau care are nevoie înfrumuseţare. Deși bijuteriile simbolizau bogăția și statutul și, fără îndoială, erau purtate pentru a spori atractia fizica, designul bijuteriilor erau legate în primul rând de puterile amuletei.

Pietrele și aurul au fost sculptate și modelate in scarabei, șoimi și alte creaturi ca protecție împotriva forțelor malefice, accidentelor, bolilor și altor intamplari neplacute, precum și pentru a atrage norocul. Acestea au fost folosite ca talismane și amulete cu Lapis Lazuli și Jasp Roșu dedicate zeița Isis.  Mulți decedați regalii a fost îngropati cu colecții elaborate de pietre prețioase și pietre. Când mormântul regelui Tut a fost descoperit de Howard Carter în 1922, marea gamă de bogății a uimit lumea. Mumia însăși era împodobită cu o mască de aur încrustată cu Lapis Lazuli, Carneol, Cuarț, Obsidian, Turcoaz și sticlă și faianță.

Pe tot parcursul istoriei, pietrele și pietrele prețioase au fost asociate cu sângele regal și au fost purtate elegant în coroane și bijuterii, încorporate în tronuri, așezate în săbii și folosite ca decoratiuni in alte comori. Regii din India antica au fost sfătuiți să colecteze cele mai bune pietre prețioase pentru a se proteja de rău. Texte din antichitate precum scrieriile in sanscrita, care datează de la 1500 î.Hr. până la 500 î.Hr., fac elaborate observații asupra originii și puterii pietrelor și a asociațiilor astrologice.

Medicina traditionala antica a Chinei are, de asemenea, înregistrări ale acestor pietre și cristale vindecătoare. Pentru chinezi, jadul era cel mai de preț dintre pietre și deținea cele cinci mari virtuți: generozitate, curaj, modestie, dreptate și înțelepciune. Se credea că conține puteri curative, în special eficient pentru tratarea astmului și a bolilor legate de sânge. Și din moment ce descompunerea cadavrelor era foarte lenta, bucăți de jad au fost introduse în cele nouă orificii ale cadavrului.

De asemenea, aztecii apreciau jadul/nefritului deasupra chiar aurului. Ei s-au referit la jad ca fiind „piatra coapsei” pentru proprietatiile vindecatoare legate de rinichi și inghinal. Astăzi, maorii, care trăiesc în zone îndepărtate ale Noii Zeelande, modelau nefritul în forme umane și le purtau ca amulete/pandantive pentru a asigura fertilitatea și viața lungă.

Mayasii și nativii americani au folosit cristale pentru diagnostice, precum și pentru tratamentul bolii. Cristale mari de cuart transparent au fost folosite în ceremonii speciale de către liderii nativilor americani ai satelor ca „cristale care văd” în care imagini ale viitorului sau evenimente îndepărtate pot fi vazute. Anumite triburi de indieni mexicani credeau că dacă ai trăit o viață bună, sufletul tău a intrat într-un cristal când ai murit. Dacă cineva a fost norocos suficient pentru a găsi un astfel de cristal, ar vorbi direct inimii lor, ar vindeca, călăuziți și face ca visele lor să devină realitate.

Astrologii antici au conectat pietrele cu datele de naștere și planetele. Pietrele pretioase erau percepute să ofere diverse puteri și influențe și, fără îndoială, culorile lor a jucat un rol semnificativ în legătură cu utilizarea lor. Înțelepții și misticii veacurilor trecute au posedat un depozit de cunoștințe ezoterice care s-a filtrat până la noi prin legende și folclor, oferind doar fragmente de informații care sunt simple indicii pentru o înţelegere mai profundă. Probabil ca acestia au inteles mai bine decât noi esența vibrațiilor.

În fiecare religie găsită pe Pământ, pietre prețioase, pietre și cristale sunt pretinse ca fiind semnificative pentru misterele ezoterice. În Talmudul babilonian se fac referiri la pietreArta antica a cristaloterapiei prețioase cu mult înaintea Genezei. În Muhammadan Koran pietrele prețioase ale Koranului sunt descrise în ritualuri spirituale. Cartea Exodului din Biblia creștină relatează un pieptar religios purtat în timpul ceremoniilor de Aaron, primul mare preot al Israelului. Se spune că avea douăsprezece pietre prețioase enorme, trei plasate orizontal cu alte trei rânduri dedesubt. Fiecare bijuterie era inscripționată cu numele uneia din cele douăsprezece triburi ale Israelului. Fiecare avea, de asemenea, puteri misterioase care ar puteau fi folosite de preoți în ghicirea chestiunilor de judecata, religie, război și vindecare.

Mulți cred cristaloterapia este mult mai veche, începând cu civilizația antică a Atlantidei sau poate chiar Lemuria. Edgar Cayce a susținut că Atlantida a supraviețuit timp de două sute de mii de ani.  In conformitate pentru Cayce, pietrele au servit mai mult decât scopuri mistice în Atlantida. Au fost prescrise terapeutic și culorile au avut, fără îndoială, o influență asupra aplicațiilor lor. Se credea că carneolul oprea hemoragii și vindeca rani. Iritatii ale pielii au fost tratate cu granat.  Apa în care se înmuia turcoazul era băută pentru a ușura retentia urinara. Apa tratată cu rubin producea un tonic pentru a stimula digestia. Vinul sau apa tratată cu diamant a fost prescrisă pentru icter și apoplexie. Pentru a elimina pietrele biliare și a scădea febra, s-a folosit calcedonie. Jadul uşura palpitații ale inimii, vindeca hidropizia și ajutata în timpul nașterii, în timp ce jaspul ajutata sarcina sa evolueze corect și se spunea că lapis lazuli prevenea avortul spontan. Smaraldul și opalul au fost folosite pentru a trata boli ale ochiilor.

Există exclamatii despre artefacte chiar mai vechi decât scoicile de moluște găurite recent descoperite menționate mai sus. Aceste artefacte cuprind în principal obiecte de piatră, aparent sculptat pentru a arăta ca forma umană și datează de două sute mii de ani sau mai mult. Un obiect controversat dezgropat în Maroc , posibil de patru sute de mii de ani, ar putea fi cea mai veche încercare din lume la sculptura în piatră. Acest artefact este în formă de figură umană cu șanțuri care sugerează un gât, brațe și picioare. Pe suprafața sa sunt pete de un roșu substanță, rămășițe probabile de vopsea folosită pentru îmbunătățire.

Se pare că diferite culturi și popoare au folosit puterea din interior a cristalelor și a pietrelor inca de la inceputurile indepartate ale oamenilor pe Pământ. În cele din urmă, toți suntem experți în cristale, dacă am avea încredere în abilitățile noastre intuitive. Oriunde vindecarea cu cristale a început de fapt, aceste daruri extraordinare de la prețiosul nostru Pământul a apărut din nou pentru a ne ajuta în această perioadă de turbulențe și tranziție pe planeta noastră. Îngăduind fiecare cristal să vorbească direct inimilor noastre, energiile sale ne amplifică propriile puteri de vindecare înnăscute pentru a aduce pace și armonie spirituală oamenilor, animalelor, locurilor și Pământului.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult