Prima pagină » Amazonitul – cristalul verde din 2023

Amazonitul – cristalul verde din 2023

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Amazonitul – cristalul verde din 2023

Amazonitul – cristalul verde din 2023

    Piatra verde norocoasă din acest an, anul Iepurelui de apă, este Amazonitul, de culoare verde-albăstrui, este conectată puternic cu elementele de pământ și apă.
Amazonitul, numit și Amazon Jade sau Piatra Amazon, este un tip de microclin mineral feldspat care variază în culori de la verde la albastru-verde. Se poate forma în mase, sub formă de cristale prismatice sau tabulare scurte. Este singurul microclin care este de fapt folosit ca și cristal, piatră prețioasa
Duritatea pe scara Mohs este între 6 și 6,5, culoarea poate fi transparentă până la a fi complet opac, și poate varia de la un verde, verzui-gri puternic la tonuri mai moi de turcoaz. Poate avea dungi albe, galbene sau gri.
    Cunoscut ca și piatra curajului și al onestității, numele acestuia provine din concepția greșită populară că aceste pietre ar putea fi descoperite doar în râul Amazon. Contra faptului că nu s-a putut dovedi cum ar proveni din râul Amazon, acesta și-a păstrat numele.
Se găsește în mai multe zăcăminte, cele mai cunoscute sunt în Africa de Sud, Austria, Brazilia, Canada, Statele Unite, Etiopia, Finlanda, India și Rusia.

Amazonitul – cristalul verde din 20231
Sunt patru tipuri de Amazonit:
Amazonit Granit
Calmează chakrele și aduce corpul fizic și eteric în echilibru. Este foarte vindecător pentru chakrele Inimii și Gâtului, care la rândul lor îmbunătățesc capacitatea de comunicare iubitoare la toate nivelurile. Aduce armonie multor alte părți ale personalității, nu numai energiilor masculine și feminine.

Amazonit Feldspat
Stimulează capacitatea de a se exprima și creativitatea, calmează nervii și emoțiile. Efectul amazonitului este mai puternic în funcție de cât de închisă este culoarea amazonitului.
 
Amazonit Feldspat

Stimulează capacitatea de a se exprima și creativitatea, calmează nervii și emoțiile. Efectul amazonitului este mai puternic în funcție de cât de închisă este culoarea amazonitului.

Amazonitul Floare
Este o piatră puternică, care activează chakra gâtului. Proprietățile sale vindecătoare vă ajută să vă depășiți frica de confruntare și judecată, permițându-vă să vă urmăriți și să vă exprimați în mod liber adevăratul sine.

Amazonitul palm stone
Amazonitul palm stone este recomandat pentru utilizare ca filtru energetic. Această piatră vă poate fi de mare folos, mai ales dacă petreceți mult timp in fata calculatorului, o tabletă, un telefon mobil sau folosiți cuptor cu microunde.

Amazonitul – cristalul verde din 2023
Beneficiile fizice:
     Având însușirea principală compasiunea, pentru a obține flux de energie directă, plasați pietrele pe chakra inimii sau a gâtului, așadar o să aducă compasiune față de cei dragi. Calmează, aduce senzație de fericire, oferind purtătorului sentimente sincere și reciproce. Calmează spiritele și sentimentele de frustrare.
Pentru sănătatea fizică al corpului, această piatră poate balansa problemele tiroidiene, și  ajută la regenerarea celulelor. Pentru cei care ar avea deficiență de calciu, ar putea ajuta organismul la absorbirea calciului. Poate regla deficiențele și emoțiile sexuale. Amazonitul este folosit ca tratament pentru pierderea libidoului, priapismul, obsesie sau chiar impotenta.
Întărind sistemul imunitar, ameliorează bolile asociate cu triglicerida, hepatita, rinichi și colesterol. Poate ajuta la reducerea problemelor de artroză, artrită, carii, osteoporoză,  ameliorarea crampelor și e recomandat pentru tratarea probleme legate de sistemul limfatic și respirator.
Așadar după recuperarea dintr-o boală, ajută la revigorarea trupului și al minții, aduce claritate.


Beneficiile spirituale și emotive
    Amazonitul stimulează energiile chakrei inimii și a gâtului, de aceea cin punct de vedere spiritual, amazonitul apelează la spiritul forței interioare, la dorințele intense și inițiativa de a folosi atitudinea și puterea de a obține ceea ce vă doriți, promovând seninătatea și starea de bine, aducând numai gânduri pozitive.  Este recomandat pentru cei care ar fi suferit o traumă, deoarece filtrează stresul, elimină gândurile negative, anxietatea și aduce energie de vindecare emoțională. Ajută ca aparenta problemelor sa para mai mici, așadar gestionarea problemelor devine mai ușoară.
Este cunoscută ca piatra Succesului și abundentei, acesta, purtându-l promovăm caracterul practic, amintindu-vă că averea poate crește nu doar acumulând mai multă bogăție, ci și făcând alegeri practice și achiziții pentru a economisi bani.
Se folosește pentru a ridica moralul, stima de șine, ajută creierul să treacă mai ușor peste trecutul dăunător, aduce serenitate și liniște gândurilor.
Aduce la suprafață iubirea de sine, aprecierea către noi însăși, integritatea și pozitivitatea cum ne simțim față de noi. Transmite recepționarea și transferarea energiei, al manifestării și comunicarea. Ne invită să fim mai optimiști, mai îngăduitori, iubitori.
Este piatra prețioasă pe care trebuie s-o avem la îndemâna oricând!

Amazonitul – cristalul verde din 20232

Cum se folosește pentru a obține cele mai bune rezultate?

Se desfășoară cel mai bine in bijuterie, conturat cu argint sau aur.
Ideal ca și colier, pandantiv, cercei, brățară, acesta poate face parte din piesele favorite de décor, broșă, buton, dar și clemă de cravată.
Funcționează bine cu alte pietre de culoare asemănătoare, care aduc calmul apei: Piatra lunii, Labradoritul, acvamarinul sau cu Lapis Lazuli.
In Feng shui, fiind piatra apei curgătoare, amplasat in casa, birou, dormitor, creează energie pură de liniște, serenitate și calmarea gândurilor. Noaptea aduce somn lin, ajută la adormire.
Este piatra norocoasă din zodia Fecioarei.

Curățarea pietrei:

Curățarea cristalului Amazonit ajută să menținem starea de funcționare bună a energiei, a absorbției vibrațiilor toxice, temerilor și păstrarea gândurilor calme.
Piatra se ține sub apă curgătoare câteva minute, apoi se lasă la soare pentru încărcare dar nu foarte mult timp.  Se curăță la aproximativ fiecare 10 zile pentru a vă aduce pe deplin toate beneficiile pe care acesta le cuprinde.
Mult succes!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult