Cele mai bune uleiuri esențiale pentru imunitate
Sănătatea sistemului tău imunitar este extrem de importantă pentru o stare fizică și mentală bună, care să te ajute să funcționezi în parametri normali, în fiecare zi. Totuși, există momente când, din cauza virușilor, a bacteriilor sau a stresului, sistemul tău imunitar își pierde din capacitate, eveniment care se observă ușor în modul în care te simți. Dacă nu știai, există uleiuri esențiale extrem de benefice pentru sistemul imunitar, așa că haide să vedem care sunt acestea!
Uleiul de scorțișoară
Se pare că uleiul esențial de scorțișoară se numără printre cele mai vechi din lume, fiind menționat chiar și în biblie sau în papirusurile Egiptene medicale, care datează din anul 1550 înainte de Hristos. Acesta are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatoare și acționează ca ameliorator al durerilor. Uleiul esențial de scorțișoară ajută la calmarea tusei, stimulează circulația sângelui și luptă împotriva infecțiilor.
Uleiul de eucalipt
Uleiul esențial de eucalipt este bine cunoscut pentru multiplele sale utilizări, având proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale și antiseptice. Eucaliptul poate aduce beneficii în multiple boli sau condiții, precum răceală, tuse, gripă, vărsat de vânt și multe altele. Uleiul esențial de eucalipt stimulează sistemul imunitar la nivel celular și ajută la activarea fagocitelor, celule albe care au ca rol distrugerea bacteriilor, a celulelor pe moarte și a particulelor străine din organism.
Poți apela la uleiul esențial de eucalipt pentru a lupta împotriva febrei și a infecțiilor, pentru a ajuta sistemul respirator, pentru a reduce durerile de cap sau durerile musculare, a reduce inflamația membranei mucoase și a elibera căile sinusale.
Uleiul de cuișoare
Cuișoarele își au denumirea din latinescul „clavus”, care înseamnă „unghie”, particularitate care i se potrivește de minune. Acest ulei este obținut din distilatul florilor pomului de cuișoare și abundă în antioxidanți.
Uleiul de cuișoare este folosit cu sfințenie în Ayurveda sau în medicina tradițională chineză pentru stimularea imunității. Acesta are efecte benefice și împotriva infecțiilor virale, are proprietăți antibacteriene, este antifungic, antiseptic și antiviral. Contribuie la combaterea durerilor de cap, remediază simptomele cauzate de infecțiile respiratorii și alină gâtul iritat.
Uleiul de rozmarin
Deși este cunoscut mai bine drept un condiment, află că din rozmarin se poate obține uleiul esențial de rozmarin, care este un analgezic de nădejde, cu proprietăți antifungice, antibacteriene și antiseptice. Nu doar că are un miros extrem de plăcut, dar s-a dovedit științific faptul că ajută la scăderea nivelului hormonilor de stres, a cortizolului și la stimularea activității creierului. Uleiul esențial de rozmarin ajută sistemul nervos în procesul de controlare a funcțiilor organelor și la vindecarea tusei.
Uleiul de lămâie
Uleiul esențial de lămâie este un produs minune, care ajută atât la purificarea locuinței, cât și a organismului. Această substanță stimulează sistemul limfatic al organismului, care se ocupă de acțiunea celulelor albe, care luptă cu infecțiile. Conține proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și de detoxifiere, ajutând la recuperarea gâtului iritat la curățarea sinusurilor, la bunăstarea funcțiilor respiratorii și la îndepărtarea durerilor musculare.
Nu uităm să menționăm că uleiul de rozmarin calmează durerile de cap și migrenele, ajută sistemul respirator și îndepărtează cu succes spasmele musculare și durerile din corp.
Uleiurile esențiale pot aduce numeroase efecte benefice sistemului tău imunitar. Încearcă-le și bucură-te de fiecare dintre ele!