Beneficiile Trandafirului deșertului sau a Trandafirului Jericho asupra pielii
Trandafirul Jericho, Trandafirul Ierichonului, Trandafirul Deșertului și Planta Învierii sunt toate denumirile unei plante vitale din deșert, o plantă care are și anumite beneficii. Când vorbim despre Jericho avem în vedere o plantă cunoscută încă din vremuri străvechi pentru utilizarea medicinală a acesteia.
Populația indigenă din anumite regiuni deșertice au folosit această plantă și frunzele sale de multe milenii pentru a beneficia de proprietățile antibacteriene pe care le are. Prin presarea frunzelor Trandafirului Deșertului se poate obține ulei, acesta fiind folosit în diferite tratamente. Astăzi compușii plantei sunt folosite de multe ori pentru diferite produse de îngrijire a pielii.
Utilizarea plantei numită Trandafirul Deșertului
Trandafirul Deșertului sau Jericho este o plantă care poate să își recapete vitalitatea și practic să „învie” după foarte mulți ani atunci când este udată sau când beneficiază de o anumită umiditate. Chiar dacă pare că este uscată sau chiar moartă, această plantă poate reveni la viață în momentul în care este udată. Frunzele plantei uscate nu revin la culoarea verde, dar pare că planta are din nou viață și din acest motiv populațiile indigene o consideră ca fiind o plantă magică.
Jericho este o plantă originară din nordul Africii, fiind de asemenea folosită de mii de ani inclusiv în Orientul Mijlociu sau Asia. Datorită proprietăților acestei plante de a reveni la viață, Trandafirul Deșertului a fost dintotdeauna o plantă venerată. În zilele noastre, s-au făcut studii pe baza extractelor și a compușilor chimici regăsiți în plantă pentru a determina dacă și care sunt beneficiile acestora asupra oamenilor. Astfel se poate determina care sunt utilizările plantei numite Trandafirul Deșertului sau Trandafirul Ierichonului.
Prin prisma compușilor de flavonoide din plantă, acești compuși având un rol antioxidant foarte important, Trandafirul Deșertului poate fi folosit pentru rolul antiinflamantor. Printre compușii regăsiți în plantă pot fi enumerați acidul clorogenic, quercitina, luteolina și kaempferol. Toate acestea sunt eficiente pentru rolul lor antiinflamator. În același timp, frunzele de Jericho sunt cunoscute pentru a ajuta în durerile articulare, presiunea sanguină și controlul glicemiei.
Beneficiile Trandafirului Deșertului asupra pielii
În ultimii ani au fost realizate studii care să evalueze dacă și care sunt beneficiile compușilor chimici și ai extractelor din Trandafirul Deșertului asupra pielii. În acest sens numeroase articole de specialitate au fost publicate în reviste științifice punctând și evidențiind cele mai importante beneficii asupra pielii.
Un prim beneficiu al extractului din Trandafirul Deșertului asupra pielii este dat de rolul în prevenirea îmbătrânirii pielii. Proprietățile antioxidante avute de uleiul sau de extractul din această plantă contribuie la diminuarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt acei atomi cu un singur electron care afectează cel mai profund celulele pielii. Atunci când avansezi în vârstă, celulele pielii au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se regenera. Astfel, celulele de la nivelul pielii care au fost afectate de îmbătrânire se transformă treptat în riduri și riduri de expresie foarte fine. Prin utilizarea extractelor din Trandafirul Deșertului și a uleiurilor realizate din frunzele acestei plante, celulele la nivelul pielii vor fi încurajate să se regenereze mai eficient, ajutând astfel la menținerea sănătății celulelor pielii și reducând semnele îmbătrânirii.
Un al doilea beneficiu în ceea ce privește folosirea Trandafirului Deșertului la nivelul pielii este pentru pielea uscată. Pielea uscată poate fi o problemă indiferent de vârstă, stare de sănătate sau mediu în care trăiești. Dacă extractul de Jericho este folosit sub forma unei rutine de îngrijire a pielii în zonele deșertice sau în zonele foarte uscate, compușii regăsiți în acest extract contribuie la hidratarea pielii prin intermediul acelorași zaharuri, amino acizi și compuși care ajută planta să „reînvie”. Tocmai din acest motiv extractele din Trandafirul Deșertului sunt utile pentru pielea uscată.
Acestea sunt principalele două beneficii pe care extractele și compușii chimici ai plantei Jericho sau Trandafirul Deșertului le au asupra pielii. Există și alte beneficii pe care extractele sau compușii chimici din Trandafirul Deșertului le au, iar printre acestea putem aminti rolul de a crea o barieră de protecție pentru piele, îmbunătățirea tonusului pielii și diminuarea efectelor urmelor acneice și a punctelor negre.
Tocmai pornind de la beneficiile pe care extractele și compușii regăsiți în planta Jericho le aduc pentru piele și care au fost identificate în diferite studii de specialitate, o serie de produse de îngrijire a pielii și a tenului au fost concepute pentru a oferi persoanelor care au nevoie de astfel de produse posibilitatea de a se bucura de aceste beneficii.
Proprietăți magice atribuite Trandafirului Ierichonului
După cum se poate bănui, popoarele indigene au atribuit proprietăți magice unei plante care are abilitatea de a reveni la viață de îndată ce intră în contact cu apa sau cu un mediu cu suficient de multă umiditate. Acesta este motivul pentru care planta Jericho a fost și este folosită și în zilele noastre inclusiv pentru diferite ritualuri din sfera spiritualului.
În Orientul Mijlociu această plantă mai este numită inclusiv Mâna lui Miriam sau Mâna Fatimei, fiind asociată adesea cu ideea de abundență, noroc sau șansă. Legătura dintre plantă și ideea de „înviere” o asociază inclusiv cu ideea de lucru sfânt inclusiv în lumea catolică. De asemenea, adepții Santeria și de cei ai cultului Hoodoo folosesc planta Jericho pentru protecție și bunăstare, dar și sub forma unei amulete pentru a absorbi energia negativă.