Semnificatia simbolului Hamsa
Simbolurile sunt o modalitate eficientă de a transcende un sens cultural, spiritual sau religios. De fapt, simbolurile au fost unele dintre primele forme de comunicare umană. Cu mult înainte să scriem și să vorbim, am desenat simboluri pentru a interacționa unul cu altul.
În Egiptul antic, hieroglifele și desenele rupestre împodobeau pereți care povesteau despre cultură, viață primitivă și război.
În timp ce aceste desene au apărut ca metodă de comunicare a istoriei epocii, în cele din urmă s-au orientat spre simboluri care au devenit alfabetul și primul sistem de limbaj scris.
După cum puteți vedea, simbolurile sunt un mod contextual și dinamic de a transmite un sens.
Ceea ce ne conduce la semnificația simbolului mâinii Hamsa. Hamsa este un simbol antic datând de aproape 2.000 de ani în Egiptul antic și Irakul (fosta Mesopotamia). Hamsa este anterioară majorității religiilor cu care este asociată, după cum s-a dovedit prin săpăturile arheologice din Orientul Mijlociu.
Simbolul este universal cunoscut și recunoscut, dar ce înseamnă? Pentru a explora această întrebare, trebuie mai întâi să abordăm exact ce este simbolul Hamsa.
Ce este simbolul Hamsa?
Simbolul Hamsa este o mână deschisă, care prezintă adesea un ochi prin mijlocul palmei. Acest simbol antic este folosit în mod popular în bijuterii și artă pentru a reprezenta protecție. Cu toate acestea, există mai multe semnificații și multe regiuni care folosesc simbolul Hamsa.
Înțelesul arab al cuvântului hamsa este „cinci”, iar ebraica împărtășește același cuvânt rădăcină. Acest număr reprezintă numeroase asociații adoptate de diferite religii, inclusiv cinci degete conectate la chakre, cinci simțuri și mudre, cinci stâlpi ai Islamului și multe altele.
Numele cunoscute ale Hamsa
Deși Hamsa este cel mai popular nume folosit pentru simbol, există multe variante.
Hamesh: Hamesh este cuvântul ebraic pentru „cinci”
Mâna Fatimei: În Islam, simbolul Hamsa este numit după Fatima, fiica lui Mahomed, Profetul și fondatorul Islamului.
Mâna lui Miriam (sora lui Moise): În iudaism, Hamsa simbolizează mâna lui Dumnezeu și este numită după Miriam, sora lui Moise.
Mâna Maicii Maria: în creștinism, acest simbol poartă numele Maicii Maria, mama lui Iisus Hristos.
Simbolul mâinii Hamsa – Semnificație
Pe baza numeroaselor nume ale simbolului Hamsa, este evident că este un simbol sacru pentru multe culturi și religii. În ciuda diverselor doctrine, semnificația subiacentă a Hamsa este înțeleasă universal, în ciuda diferențelor culturale sau religioase.
În mare parte, acesta este motivul pentru care simbolul Hamsa este atât de larg recunoscut și prețuit ca simbol al protecției.
Simbolul Hamsa reprezintă, de asemenea, mâna lui Dumnezeu, se crede că promovează sănătatea, fericirea, norocul și prosperitatea.
Există, de asemenea, vechea credință că purtarea unui simbol Hamsa va intercepta energia negativă sau rea. Dacă vi se proiectează gânduri negative sau rele, simbolul Hamsa va îndepărta energia malefică și vă va proteja de energie negativă sau chiar de rău.
Stiluri ale mâinii Hamsa
Mulți oameni se întreabă dacă există o diferență în purtarea mâinii hamsa în sus sau în jos. Deci, să ne explicăm ce înseamnă fiecare stil de mână Hamsa. Ambele moduri de a purta Hamsa simbolizează armonia și protecția împotriva lui Ayin Ha’ra sau a Ochiului Rău.
Acesta este motivul pentru care unele mâini Hamsa au un ochi în centrul palmei. Ochiul rău este un simbol și o amuletă străveche care reprezintă suma forțelor malefice din lume. Ochiul rău este în esență o privire răutăcioasă sau dezaprobatoare aruncată către cineva pentru a genera sentimente de negativitate sau răutate.
În ciuda confuziei obișnuite a ochiului în centrul unei mâini Hamsa fiind Ochiul Rău, acesta este menit să protejeze împotriva Ochiului Rău.
Mâna Hamsa cu fața în sus
Purtarea unei mâini Hamsa cu fața în sus este menită să protejeze de energia rea. Nu numai că îndepărtează negativitatea față de ceilalți, ci și propria ta negativitate față de tine și de ceilalți.
Mâna Hamsa cu fața în jos
O mână Hamsa orientată în jos simbolizează norocul și abundența. Este menit să invite bunătatea în viața cuiva.
Ce înseamnă mâna Hamsa pentru diferite religii
În ciuda faptului că mâna Hamsa este anterioară religiei, aceasta a fost adoptată de multe religii. Iată diferitele semnificații religioase ale mâinii Hamsa.
Hamsa Hand Înțeles – Islam
Cuvântul arab pentru Hamsa este cinci, mâna Hamsa reprezintă cei cinci stâlpi ai Islamului, care sunt Profesia credinței, rugăciunea, pomana (donațiile), postul și pelerinajul.
Hamsa Hand Signification – Iudaism
După cum sa menționat anterior, numărul cinci are multe asociații și referințe sfinte. În iudaism, mâna Hamsa reprezintă cele cinci cărți sfinte ale Torei.
Mâna Hamsa Semnificație – budism și hinduism
Simbolul mâinii hinduse și budiste Hamsa reprezintă chakrele energetice care curg prin corp și se conectează cu cele cinci simțuri și mudre.
Hamsa Hand Signification – Creștinism
În general, simbolul Hamsa se aliniază cu feminitatea, iar în creștinism, simbolul Hamsa este numit Mâna Mariei. Mâna Mariei este privită în mod divin, deoarece Maria era un om de rând care a devenit mama lui Isus.
Bijuterii de mână populare Hamsa
După cum ați citit, simbolul mâinii Hamsa are diferite semnificații, dar este un simbol sacru adoptat la nivel mondial de multe culturi și religii. Ca atare, mâna Hamsa este o amuletă populară pentru bijuterii și artă. În bijuterii, mâna Hamsa este purtată în mod obișnuit ca pandantiv. Pandantivele Hamsa sunt disponibile într-o varietate de metale, inclusiv aur, argint, cupru, aur roz și multe altele.
Mulți bijutieri și designeri înfrumusețează mâna Hamsa cu pietre prețioase, totuși sunt disponibile și variante simple, minime.
Colierele și brățările Hamsa sunt modalități populare de a purta simbolul așa cum doriți, într-o poziție în care puteți privi în jos și a-l vedea.
Indiferent de mediul dvs. spiritual, cultural sau religios, mâna Hamsa este un simbol universal iubit, care este prețuit de secole. Purtarea Hamsa oferă protecție și promovează pozitivitatea, armonia și fericirea.