Prima pagină » Dragonul cu perla

Dragonul cu perla

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Dragonul cu perla

Dragonul cu perla-banner

   Din punct de vedere istoric, dragonul chinez a fost asociat cu împăratul Chinei și folosit ca simbol pentru a reprezenta puterea imperială. Fondatorul dinastiei Han, Liu Bang, a susținut că a fost conceput după ce mama sa a visat un dragon. Dragonul chinez are conotații foarte diferite de dragonul european – în culturile europene, dragonul este o creatură care respira focul cu conotații agresive, în timp ce dragonul chinezesc este un simbol spiritual și cultural care reprezintă prosperitate și noroc, precum si ca favorizează armonia.

Dragonul cu perla   În imaginile cu dragoni asiatici, vedeți adesea balaurul ținând sau alergând după un obiect rotund acoperit de flăcări.

   Din cele mai vechi timpuri, dragonii din Asia erau asociați cu natura și în special cu vremea. În cele mai vechi reprezentări, balaurul ține soarele – o minge roșie, aprinsă. Odată cu trecerea timpului, artiștii au început să arate soarele mai degrabă alb decât roșu, ceea ce este de fapt mai precis dacă te-ai uitat vreodată la soare. Legenda a spus atunci că balaurul caută Perla Strălucitoare a Noaptii. Această perlă este ceea ce vedem cel mai des în arta asiatică.

   Perla în sine are o semnificație puternică în folclorul asiatic. Atât taoismul, cât și budismul folosesc perlele ca simboluri ale înțelepciunii sau iluminării. Budismul descrie în special perla din centrul unei flori de lotus ca înțelepciunea supremă a vieții. Întrucât se credea că dragonii erau înțelepți supranatural, poate că este firesc să caute sau să dețină o astfel de comoară.

   Odată cu introducerea budismului în cultura tradițională chineză în timpul dinastiei Tang, perla poate fi văzută izbucnind în flăcări. În timp ce unii spun că flăcările înfățișează soarele, alții sugerează că aceasta reprezintă „perla divină” a credinței budiste, bijuteria care acordă toate dorințele. O poveste vorbește despre dragoni „în căutarea bijuteriilor efluente și a globurilor care par să se învârtă în spațiu și care ar fi trebuit să fie de eficiență magică, acordând fiecare dorință”. Acest lucru ar explica de ce expresia dragonului este atât de intensă! Definirea sensului precis al perlei învinge scopul de ce ne bucurăm de mitologia dragonului. Semnificațiile atribuite perlei se pot schimba în timp, dar dorința fundamentală de a obține nu. Perla este cu adevăr în ochii și în mintea privitorului.

Dragonul cu perla-auriu   Multe poze cu dragoni chinezi arată o perlă în flăcări sub bărbie sau în gheare. Perla este asociată cu energia spirituală, înțelepciunea, prosperitatea, puterea, nemurirea, tunetul sau luna. Arta chineză descrie adesea o pereche de dragoni care aleargă sau se luptă pentru perla în flăcări.

   În plus, perlele seamănă cu forma rotundă, albă a lunii pline. Multe legende afirmă că dragonii și alte spirite ale mării au preferat perlele în locul tuturor celorlalte comori. Dragonii, fiind asociați cu ploaia și mările, au intrat cu ușurință în această categorie.

   Întrucât dragonii apar în chineză, coreeană, tibetană, japoneză și în atâtea alte culturi asiatice, este aproape imposibil să stabiliți unde și când dragonii și soarele au fost legați pentru prima dată în folclor. Aceasta ar fi o căutare la fel de nesfârșită. Cu toate acestea, însăși căutarea înțelepciunii este ceva care leagă toți oamenii – de trecutul antic și de creaturile magice pe care le numim dragoni.

  În opinia noastră, ceea ce face ca acești dragoni să fie atât de speciali este prezența lor inerent frumoasă, puterea lor înfășurată și gardienii norocului.

  Indiferent dacă este vorba de păzirea bogățiilor sau obținerea înțelepciunii, acestea sunt cu adevărat simboluri străvechi și atemporale ale dorinței și frumuseții. Găsește-ți balaurul și trimite-l la noi!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult