Prima pagină » Proprietatiile si utilizarile citrinului

Proprietatiile si utilizarile citrinului

de contact@kristale.ro
3 minutes Citeste

Proprietățile și utilizările Citrinului

 

Proprietatii si utilizarile citrinului

Varietate din grupa cuartului, citrinul este considerat cea mai frumoasa piatra pretioasa galbena. Citrinul este un cristal fascinant și popular în comunitățile legate de vindecare și spiritualitate, datorită culorii sale vibrante și a presupuselor proprietăți energetice. Acesta mai este cunoscut si dub denumirea de ” Piatra Comerciantilor”,deoarece ofera prosperitate daca este pastrat in casa. Cristalul emana optimism,bucurie si este menit sa ofere o atitudine pozitiva de-a lungul vietii. Citrinul este unul dintre puținele cristale care nu necesită curățare frecventă, deoarece se spune că nu acumulează sau nu reține energia negativă. Totuși, poate fi curățat prin clătire cu apă sau expus la lumina soarelui pentru reîncărcare energetică.

 

ORIGINE SI COMPOZITIE

Citrinul este o varietate de cuarț, care este format din dioxid de siliciu. Culoarea sa variază de la galben pal la galben-auriu sau chiar maro, iar această variație de culoare este cauzată de impuritățile de fier din cristal. Principalele surse de citrin se găsesc în Brazilia, Bolivia, Africa de Sud, Madagascar și Statele Unite (în special în Colorado, Carolina de Nord și California). Atunci cand sunt taiate si sflefuite, pietrele de citrin prezinta luciu si stralucirii intense. Duritatea 7 de pe scara Mohs inseamna ca sunt suficient de rezistente la zgarieturi si la manevrare pentru a putea fi utilizate in confectionarea bijuteriilor.

PROPRIETATI METAFIZICE

Atragerea prosperitatii : Datorita naturii sale solare,citrinul este considerat un cristal care amplifica energia. Poate ajuta la revitalizarea mintii si corpului, sporind starea de alerta si motivatia. Este un bun aliat in combatere oboselii si letargiei.

Imbunatatirea creativitatii : Citrinul este legat de chakra plexului solar, centrul personalității, identității și forței personale. Se spune că stimulează creativitatea, claritatea mentală și autoexprimarea, fiind ideal pentru artiști, scriitori și oricine dorește să-și exploreze latura creativă.

Proprietatii de vindecare emotionala : Acest cristal este valoros pentru abilitatea de a absorbi energia negativa. Poate ajuta la combaterea depresiei, a anxietatii si a stresului. De asemenea, este cunoscut pentru incurajarea optimismului si a bucuriei de a trai, ajutandu-i pe utilizatori sa priveasca partea lumninoasa a vietii.

Stabilirea obiectivelor si motivatie : Prin amplificaea vointei si a concentrarii, citrinul poate fi un ajutor valoros in stabilirea si atimgerea obiectivelor. Incurajeaza determinarea si poate ajuta la depasirea temerilor si indeciziei.

Claritate mentala : Citrinul poate ajuta la clarificarea gândurilor, facilitând luarea deciziilor înțelepte. Este folosit adesea în meditație pentru a ajuta la deschiderea minții către intuiție și inspirație.
Relatii si Comunicare : Datorită proprietăților sale de amplificare a energiei și clarității mentale, citrinul poate îmbunătăți comunicarea în relații, promovând exprimarea sinceră și deschisă.

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult