Prima pagină » Ametrin

Ametrin

de contact@kristale.ro
3 minutes Citeste
Ametrin - Cristale naturale - Pietre semipretioase

AMETRIN

PROPRIETATI TERAPEUTICE SI INFORMATII DESPRE CRISTAL

Cum arata ametrinul: Este un cristal transparent, uneori translucid

Alte denumiri: Trystine, Bolivianit

Tarile de provenienta (unde se gaseste): BOLIVIA

Compozitia chimica: SIO2

Duritate: 7 (din 10)

Culoare: violet si galben

Baze de cristalizare: trigonal

Cuvinte cheie: claritate mentala si spirituala, hotarare, optimism

Chakre: plex solar(3), coroana(7)

 

Denumire:

Numele cristalului de Ametrin provine din alaturarea cuvintelor care denumesc alte doua cristale, si anume Ametist si Citrin. Acest lucru se datoreaza faptului ca Ametrinul este similar cu atat cu Ametistul, cat si cu Citrinul din perspectiva vibratiilor si a proprietatilor. Legenda spune ca piatra de Ametrin a ajuns pentru prima data in Europa atunci cand conquistadorii au oferit cadouri catre regina Spaniei, unul dintre conquistadori primind o mina ca si zestre dupa ce acesta s-a casatorit cu o tanara apartinand tribului Ayoreo din Bolivia.

 

Introducere:

Cristalul de Ametrin este o combinatie de Ametist si Citrin, avand o compozitie reprezentata de dioxidul de siliciu. Este un cristal rar gasit in stare naturala si majoritatea pietrelor de Ametrin naturale sunt regasite in Bolivia. Este o piatra a optimismului si a bunastarii, contribuind la debarasarea de influentele sau energiile negative din exterior. Are o energie inalta care contribuie la echilibrarea tensiunilor, la indepartarea stresului si la eliminarea blocajelor emotionale ajutand la armonizarea si vindecarea corpului. Astfel Ametrinul contribuie la crearea unei stari generale de bine.

 

Acest cristal contribuie la conectarea corpului fizic cu constiinta inalta, facilitand astfel protectia tuturor pe durata fiecarei experiente in plan fizic. Poate de asemenea sa sprijine meditatia prin sustinerea unei concentrari superioare. Are rolul de a unifica energiile feminine cu cele masculine. In plan mental vorbim despre un cristal menit a ajuta la claritate prin analizarea cu atentie a celor mai minutioase detalii, analizand astfel toate posibilitatile existente si aducand un plus de creativitate.

 

Insemnatate:

Simbolistica Ametrinului vizeaza puterea interioara. Fiind o combinatie de Ametist si Citrin, Ametrinul are atat energie feminina de la Ametist, cat si energie masculina de la Citrin. Prin urmare vorbim despre un cristal care are o foarte mare contributie in echilibrarea energiei masculine si a celei feminine. O alta insemnatate a Ametrinului este armonia. Armonia se refera atat la mental, cat si la fizic, dar si la corpul spiritual. Fiind un cristal atat cu polaritate Yin, cat si cu polaritate Yang Ametrinul este foarte util atat atunci cand vine vorba despre a lua initiativa, cat si atunci cand vine vorba despre abordarea „asteapta si vezi”.

 

Proprietati vindecatoare:

Fiind vorba despre un cristal cu puternice proprietati de curatare, Ametrinul este foarte folositor in tratarea si recuperarea dupa perioade indelungate de boala. De asemenea contribuie la tratarea depresiei, a oboselii, dar si a durerilor de cap sau a stresului cauzat de diferitele boli. Ametrinul este foarte util in cazul bolilor cronice prin faptul ca ajuta la identificarea sursei/cauzei bolii. Contribuie la eliminarea toxinelor si la curatarea aurei, incarcand de asemenea sangele cu energie. Sustine sistemul imunitar si contribuie la regenerarea corpului fizic. Este un cristal foarte util pentru cei care doresc sa indeparteaze blocajele de la nivelul corpurilor fizic, mental si spiritual.

 

Sugestii intretinere:

Pentru a intretine Ametrinul este suficient a se spala cu apa usor calduta o data pe saptamana.

 

Pentru cine este recomandat Ametrinul?

Cristalul de Ametrin este recomandat pentru Balanta, dar in acelasi timp este talismanul norocos pentru zodiile Berbec, Taur si Varsator. Este un cristal guvernat de Soare si de planetele Jupiter si Neptun. Este un cristal ideal pentru cei care sunt liber profesionisti sau care lucreaza pe cont propriu, Ametrinul fiind un suport pentru toate tranzactiile din cadrul afacerii, contribuind astfel la succes.

Produse disponibile pe stonemania.ro:

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult